Una mare espanyola: «El meu fill es va contagiar del virus del Nil i era un vegetal»

Una dona explica l'experiència del seu fill de 4 anys infectat pel virus del Nil a Sevilla

Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla
Una mare explica l'experiència del seu fill de 4 anys ingressat a l'UCI pel virus del Nil | Europa Press

El coronavirus s'ha convertit en el protagonista indiscutible dels últims mesos arreu del món. Des del passat mes de març, tots els esforços sanitaris han estat enfocats en aturar d'una vegada la pandèmia, i és que és el problema de salut més urgent de la nostra societat actual. No obstant això, no es pot oblidar que hi ha altres malalties que segueixen afectant la població, com és el cas del virus del Nil

Encara que té una extensió molt més reduïda que la Covid-19, el virus del Nil està causant greus conseqüències al sud d'Espanya. En concret, els dos municipis més afectats per aquest brot són Coria del Río i La Puebla, a Sevilla. Actualment hi ha 26 persones ingressades amb meningoencefalitis provocada per la picada d'un mosquit, 7 de les quals es troben a la Unitat de Cures Intensives (UCI). 

Un nen de 4 anys, a punt de morir

María Ángeles, una mare de Coria del Río, ha volgut explicar públicament el cas del seu fill de 4 anys. El petit es va infectar del virus i va passar 11 dies ingressat a l'hospital. Fins i tot va estar uns dies a l'UCI en estat molt greu, i tal com assegura la seva mare, «els metges ens van arribar a dir que ens preparéssim per al pitjor». 

Segons explica la dona, el nen va començar amb els primers símptomes el passat 29 de juliol, quan encara no havia saltat la notícia del brot. «Tenia visió doble, mal de cap i vòmits», assenyala. En qüestió de poques hores, el petit va empitjorar i van haver de traslladar-lo a les urgències de l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla. «Tenia encefalitis. Van haver de posar-lo a l'UCI perquè presentava arrítmies, tensió alta i problemes per a respirar. Era com un vegetal, i sense saber a què ens enfrontàvem».

Afortunadament, després d'estar uns dies més a l'UCI, el nen va poder remuntar i ja es troba fora de perill. María Ángeles assegura que porta tota la vida convivint amb els mosquits i que fins ara no havien patit cap problema greu per les seves picades, és més, manifesta que cap picada semblava fora del comú: «Vivim al costat del canal, estem acostumats a veure'ls i a les seves picades. Aquest virus no entén d'edat ni condició física, i la prova és el meu fill», es lamenta. 


Comentaris

envia el comentari