Una mare i la seva filla moren el mateix dia per Covid després d'una trobada familiar

Altres membres de la família també van donar positiu

Pla detall d'un taüt amb flors vermelles
Mare i filla van perdre la vida el passat 17 de gener   | Collyfer

El coronavirus no ha deixat de prendre vides des que va esclatar la pandèmia. Per aquest motiu, els experts recomanen evitar les reunions entre persones no convivents. Tot i això, l'arribada de Nadal va suposar que molts decidissin saltar aquestes recomanacions i trobar-se amb les seves famílies, i això precisament és el que ha provocat la mort d'una mare i una filla en només unes hores de diferència.

Segons les versions que han atorgat els veïns de les mortes, Margarita Villegas, de 60 anys, va organitzar una trobada familiar en una casa situada a l'estat de Tamaulipas (Mèxic). Uns dies després de celebrar aquesta reunió, la dona, les seves dues filles i altres familiars van començar a tenir símptomes de la Covid-19 i van decidir fer-se la prova. El resultat va ser positiu i tots es van haver de sotmetre a una quarantena obligatòria.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els companys de feina de Margarita li van portar medicaments, aliments i altres productes bàsics per suportar l'aïllament. Però una setmana després, a una de les filles de la dona li va baixar l'oxigen i va haver de ser ingressada a l'hospital. La jove segueix allà hospitalitzada, però la seva mare i la seva germana no van tenir la mateixa sort. La malaltia ha estat mortal per elles. Mare i filla van morir en unes poques hores de diferència el 17 de gener de 2021.

Els missatges de comiat dels seus familiars

La defunció de Margarita Villegas i la seva filla Diana, de 30 anys, va causar una gran commoció entre els més propers, que no van tardar a dedicar unes paraules a les traspassades a les xarxes socials. «Les meves maques velletes ja esteu juntes al Regne de Déu, després de tant patiment per fi esteu sense dolor i esteu descansant en pau», va escriure un membre de la família.

«S'emporten un gran record de tots nosaltres, la seva família. Agraeixo tant a Déu per haver-me permès passar aquests moments junts a vostès la darrera vegada que les vaig poder veure, els vaig poder abraçar, fer molts petons i vaig poder dir que les estimo molt», relatava un altre familiar. «Tots els records bonics me'ls emporto en el racó més profund del cor. Descanseu en pau».

«Em fa molt mal no haver mostrat el meu títol, però jo sé que esteu molt orgulloses de mi, us estimo massa i sempre us estimaré. Estic molt orgullosa de vostès perquè van lluitar fins al final».

Gran commoció entre companys i alumnes

«El Sistema DIF Madero lamenta profundament sensible traspàs de la mestra del nostre Centre CEDIF, Margarita Villegas Castillo i la seva filla Diana Margarita Ruiz Villegas. Expressem a la família Ruiz Villegas el nostre més sentit condol», van escriure des de l'escola on la dona treballava des de feia més de 20 anys donant classes de bellesa.

Una publicació que també va servir perquè molts alumnes i inclòs alguns pares dediquessin unes paraules. «La mestra Mago era una dona sempre disposada a ajudar, ensenyar i sobretot a compartir tots els seus coneixements», va escriure Lulú Torres, una de les seves deixebles.

«El nostre més sentit condol per a tota la família d'una exemplar mestra dedicada amb molt amor a la seva professió. La meva nena va ser una de les seves alumnes i l'estimava com si fos la seva filla. Sentim una gran pèrdua, que descansi en pau. Una excel·lent mestra i la seva filla. Que deu els hi doni descans etern i brilli per elles la llum perpetua. Descansin en pau. Una forta abraçada des de la distància».


Comentaris

envia el comentari