Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge fotogràfic de Marianna i un hospital bombardejat.

Marianna, la famosa embarassada que estava al bombardeig de l'hospital infantil

Marianna és una coneguda influencer d'Ucraïna

Marianna és una coneguda influencer ucraïnesa. Fa tot just 10 dies compartia amb els seus seguidors una imatge mostrant el seu avançat estat de gestació. Es preguntava en aquell moment pel sexe de la criatura.

Però una altra instantània seva ha aconseguit fer la volta al món. Es tracta d'una de més recent, de fa només unes hores. El fotògraf de l'agència de notícies 'Associated Press' (AP) Vevgeny Maloletka va ser l'encarregat de retratar-la.

Apareixia abandonant l'hospital infantil de Mariúpol després dels atacs de les tropes russes. Marianna va ser una de les embarassades que en va poder sortir amb vida. La mateixa sort va córrer la criatura que va tenir.

Marianna, coneguda influencer ucraïnesa.
Marianna és una coneguda influencer ucraïnesa. | Instagram 

La mostraven com una de les cares de la tragèdia causada pel bombardeig rus al centre de maternitat. Les imatges que va difondre 'AP' van servir al president d'Ucraïna per carregar contra Rússia per centrar el focus en un hospital ple de civils.

Aquest atac, segons van informar les autoritats locals, va deixar almenys tres morts, entre ells una nena. El nombre de ferits, per part seva, s'elevaria fins a 17. En qualsevol cas, sempre es parla de xifres provisionals, ja que resulta complicat calcular amb certesa les possibles víctimes.

La jove influencer es va poder salvar la vida. Abans que esclatés el conflicte mantenia obert el seu compte d'Instagram amb gairebé 18.500 seguidors. S'hi encarregava de donar consells de bellesa.

Un dia abans que es produís la invasió de les tropes russes va compartir a les seves xarxes socials la llista amb els refugis antiaeris. Demanava als seus seguidors que tinguessin molta precaució i que s'esperessin fins que els homes tornessin del front. Quan va començar la guerra va anar reduint la seva activitat a les xarxes.

Un dia després que comencés el conflicte, Marianna va compartir les seves dades com a contacte mèdica especialista. S'oferia a atendre totes aquelles urgències ginecològiques.

El dia 28 de febrer va publicar una imatge embarassada, però es desconeix quan va ser presa. Però és evident que va haver d'ingressar a l'hospital infantil durant els últims dies. En qualsevol cas, també hi ha hagut moltes especulacions respecte de les fotografies difoses de la noia.

Alguns usuaris de xarxes socials creuen que és un muntatge creat per part d'Ucraïna. Seria una manera de pressionar l'OTAN perquè intervingui una vegada per totes en el conflicte. En diversos comptes denuncien que es tracta d'una simple model i que estaria posant, però sense estar al lloc del succés.

També l'acusen de ser la mateixa dona que apareix estirada en una llitera o, fins i tot, que fingia l'embaràs. Per això es basen en una imatge que va publicar el 20 de gener on no hi ha evidències que estigués encinta.

En qualsevol cas, no hi ha proves que confirmin cap d'aquestes teories.

Marianna va donar a llum el 10 de març

Marianna va donar a llum una nena aquest dijous 10 de març a les 20:00 hora local. Així ho va confirmar al Twitter la periodista local Olga Tokariuk. «He rebut notícies per part d'un parent de la noia», va dir.

Va assegurar que «van poder contactar-hi breument per telèfon. Està bé, però fa molt fred a Mariúpol i el bombardeig no cessa», va afegir.

La ciutat es troba assetjada per les tropes russes des de fa dies. Desenes de milers de persones continuen atrapades sense menjar, aigua i electricitat. Els corredors humanitaris per evacuar la població civil no s'han respectat.

La guerra, que ja fa 15 dies que ha començat, ens deixa imatges molt impactants. Marianna és una de les encarregades de posar cara a la tragèdia.