Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una imatge de fons amb persones tapant-se de la pluja davant del mar i Mario Picazo parlant

Mario Picazo adverteix d'un canvi important de temps a Espanya aquest cap de setmana

El meteoròleg Mario Picazo adverteix dels punts en què podrien caure precipitacions aquest cap de setmana

Mario Picazo ha alertat d'un canvi meteorològic significatiu que afectarà diverses zones d'Espanya aquest cap de setmana. Segons les seves previsions, un tàlveg que entrarà per Galícia comportarà precipitacions i tempestes que recorreran la meitat nord del país. 

Les àrees on es podrien donar aquestes precipitacions inclouen el sistema Ibèric, els Pirineus i l'est del sistema Central. Aquestes zones experimentaran xàfecs que podrien ser intensos i persistents, tornant a la península un clima més fresc després de dies de calor intensa. 

Muntatge amb Mario Picazo en primer pla i un cotxe travessant un toll d'aigua de pluja
Mario Picazo adverteix de les zones on podria ploure aquest cap de setmana | Europa Press, eltiempo.es

Però no són les úniques regions que notaran aquest brusc canvi de temps. Doncs, segons detalla el portal eltiempo.es, aquestes precipitacions podrien ser més perseverants en algunes zones com ara Aragó, Catalunya i l'interior de la Comunitat Valenciana. 

[tweet]1809286119609053659[/tweet] 

Pluges fortes i condicions severes en diversos punts

Des del portal eltiempo.es destaquen que les pluges seran més fortes en regions específiques com ara Aragó, Catalunya i l'interior de la Comunitat Valenciana. 

Aquestes àrees podrien enfrontar-se no només a pluges intenses, sinó també a condicions meteorològiques severes com calamarsa i forts vents. 

A Aragó, s'espera que les tempestes comencin a manifestar-se aquest mateix dissabte a la tarda, estenent-se cap a Catalunya i el País Valencià. 

[tweet]1809467314355450298[/tweet]  

Protecció Civil ha emès alertes a diverses comarques de Lleida i Tarragona, a Catalunya, anticipant pluges intenses que podrien causar inundacions locals i complicacions en el trànsit. En aquestes regions, les autoritats han recomanat precaució i estar atents a les actualitzacions meteorològiques. 

Aquestes condicions meteorològiques es podrien allargar fins diumenge. Encara que, tal com avança el portal eltiempo.es, és probable que aquestes siguin generalment menys intenses que les que es produeixin a la jornada de dissabte. 

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un cotxe i al capdavant dos emojis de pluja i tempesta i un altre d'alerta
Nou avís de pluges a diverses zones de la península Ibèrica | Europa Press, Twemoji

Mario Picazo anuncia una nova baixada de les temperatures

A més de les pluges, aquest canvi comportarà un notable descens de les temperatures, tal com també indica Mario Picazo.

Les màximes, que han arribat als 40°C en algunes zones del sud, baixaran significativament a la meitat nord del país. A Catalunya, per exemple, les temperatures no superaran els 30°C, proporcionant un alleugeriment benvingut després d'una onada de calor intensa.