Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Persona treballant en un ordinador portàtil amb una imatge duna dona a la platja superposada.

Així és com afectarà a les teves vacances la jornada laboral de 37,5 hores

Menys hores de feina et podrien suposar menys dies de vacances? Això és el que diu l'Estatut de Treballadors

Amb la implementació de la jornada laboral de 37,5 hores a partir del 2025, molts treballadors es pregunten si això afectarà els seus dies de vacances. 

Afortunadament, la resposta és no. Segons l'Estatut dels Treballadors, les vacances són un dret inalienable i estan garantides per contracte, i per això la reducció d'hores laborals no influirà en els dies de descans anuals. 

Persona amb maletí en un cercle vermell superposat a una imatge duna persona relaxant-se en una cadira de platja.
Podria afectar a les teves vacances la jornada laboral de 37,5 hores? | Rido, Bebe Istrate's Images

Què canvia amb la reducció de jornada laboral el 2025?  

El Gobierno ha anunciat que, a partir del 2025, la jornada laboral es reduirà oficialment a 37,5 hores setmanals. Aquest canvi busca millorar la qualitat de vida dels treballadors i adaptar-se a models laborals més moderns i flexibles.  

Tot i això, aquesta modificació ha generat dubtes sobre com podria afectar altres aspectes laborals, especialment les vacances.  

Vacances garantides per l'Estatut dels Treballadors 

La principal inquietud és si aquesta reducció a les hores de treball es traduirà en menys dies de vacances. Segons l'article 38 de l'Estatut dels Treballadors, "el període de vacances anuals retribuïdes, no substituïble per compensació econòmica, serà el pactat en conveni col·lectiu o contracte individual. En cap cas la durada serà inferior a trenta dies naturals". 

Un home treballa davant de l'ordinador, i al cercle, una família a la platja
La reducció de la jornada laboral a 37,5 hores setmanals el 2025 no afectarà els dies de vacances dels treballadors | PixaBay, Getty Images Pro

Això vol dir que, independentment de les hores treballades setmanalment, els treballadors tenen garantits un mínim de 30 dies naturals de vacances a l'any. 

A més, aquest període de vacances és un dret insubstituïble i no es pot reduir a canvi d'una compensació econòmica ni alterat per la reducció de la jornada laboral. Els 30 dies de vacances són un dret mínim que es pot incrementar si així ho estableixen els convenis col·lectius específics a què estigui subjecte el treballador. 

Com sol·licitar les teves vacances?

El procés per sol·licitar vacances continuarà sent el mateix, fins i tot amb la nova jornada laboral. Els treballadors han de coordinar amb els seus ocupadors les dates de les vacances, respectant sempre el que estipulen el seu contracte i els convenis col·lectius aplicables. 

És important planificar amb antelació i assegurar-vos que les sol·licituds de vacances es facin dins dels terminis adequats per evitar conflictes o problemes d'última hora.