Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona somrient assenyala cap amunt amb el dit índex, amb bitllets d'euro a la banda esquerra i una oficina d'ocupació al fons.

600 euros del SEPE per a empleats i aturats: els 2 requisits que has de complir

La nova ajuda de 600 euros del SEPE per a treballadors i aturats és una excel·lent oportunitat

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha llançat un nou ajut econòmic de 600 euros adreçat tant a empleats com a aturats.

Aquesta iniciativa té com a objectiu principal fomentar la formació i millorar l'ocupabilitat al mercat laboral actual.

Imatge de fons d?un cartell d?una oficina d?ocupació del SEPE i una altra d?un noi sorprès amb un ordinador portàtil a les mans
Pots cobrar aquest ajut del SEPE fins al pròxim mes de setembre | Europa Press, Maridav

En què consisteix l'ajut de 600 euros del SEPE?

L'ajut de 600 euros del SEPE està dissenyat per donar suport a aquelles persones que vulguin millorar les seves habilitats i competències mitjançant la formació.

En un entorn laboral cada cop més digitalitzat i competitiu, comptar amb una formació adequada pot ser la clau per trobar feina o millorar la situació laboral actual. Aquest ajut està disponible tant per a treballadors en actiu com per a aturats inscrits al SEPE.

Requisits per sol·licitar l'ajut

Per poder accedir a aquest ajut, és imprescindible complir amb dos requisits fonamentals:

  • El curs de formació ha de ser completat entre l'1 de gener del 2023 i l'1 de setembre del 2024.
  • La formació ha d'haver finalitzat després del 16 de novembre del 2023.
Una dona somrient amb un suèter groc sosté bitllets de 500 euros davant d'una oficina d'ocupació a Madrid.
Aquest ajut està destinat tant a treballadors com a persones sense feina | Europa Press, Syda Productions

A més d'aquests dos requisits, cal inscriure's a la formació i sol·licitar l'ajut dins d'un termini concret. El període per fer aquestes gestions és del 21 de novembre de 2023 al 30 de setembre de 2024.

Qui es pot beneficiar d'aquest ajut?

L'ajut està obert a un ampli espectre de persones. Tant els empleats que busquen millorar les seves competències i augmentar el seu valor al mercat laboral, com els aturats que necessiten actualitzar els seus coneixements per reinserir-se al món laboral, poden beneficiar-se d'aquesta iniciativa.

La formació coberta per aquest ajut abasta una àmplia varietat d'àrees, totes rellevants per al mercat laboral actual. Entre els cursos disponibles hi ha aquells relacionats amb noves tecnologies, sostenibilitat, productivitat i altres rols digitals demandats.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un cartell de prestacions i al capdavant un home sorprès mirant el mòbil
Complir amb els requisits i seguir els passos adequats per la inscripció i sol·licitud de l'ajut és fonamental | SEPE, Prostock-studio

El SEPE, en col·laboració amb la Fundació Estatal per a la Formació a l'Ocupació (Fundae), ofereix un catàleg de 76 cursos diferents que es poden consultar a la pàgina web.

Així pots sol·licitar l'ajut de 600 euros

El procés per sol·licitar aquest ajut és senzill, però requereix atenció als detalls i el compliment dels terminis establerts. Primer, has de revisar el catàleg de cursos disponibles a la web de Fundae i tria el que millor s'adapti a les teves necessitats.

Després d'això, assegura't de completar el curs dins del període establert (abans de l'1 de setembre del 2024). Un cop finalitzat el curs, realitza la sol·licitud de l'ajut a través del portal del SEPE, dins del període comprès entre el 21 de novembre del 2023 i el 30 de setembre del 2024.