Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Home amb barba i ulleres sorprès al costat d'un munt de monedes.

La moneda espanyola que et farà guanyar 45.000 euros si encara la guardes a casa

Si tens la sort de tenir una d'aquestes monedes, no dubtis a verificar-ne el valor

Qui hauria pensat que una vella moneda guardada en algun racó de la casa es podria convertir en un tresor? Si tens una moneda de 5 pessetes del 1869, estàs de sort.

Aquesta joia numismàtica et pot fer guanyar fins a 45.000 euros. Descobreix per què aquesta moneda és tan valuosa i com pots aprofitar el seu potencial.

Una dona sorpresa amb la mà a la boca, davant d'un fons de monedes i bitllets de diferents denominacions.
Aquesta moneda de 5 pessetes és molt valuosa per als col·leccionistes | Lunamarina, Dean Drobot, Billion Photos

Què fa aquesta moneda tan especial?

La moneda de 5 pessetes del 1869 és una peça molt cobejada entre els col·leccionistes. Emesa durant un període de transició a Espanya, aquesta moneda no només representa un moment històric, sinó que també és extremadament rara. El seu disseny inclou la llegenda (*18-69) i "Govern Provisional", cosa que la distingeix d'altres monedes de l'època.

Al món de la numismàtica, la raresa és un dels factors més importants per determinar el valor d'una moneda. La moneda de 5 pessetes del 1869 es va produir en quantitats limitades i poques han sobreviscut en bon estat.

Els col·leccionistes estan disposats a pagar grans sumes de diners per monedes en excel·lent estat de conservació. Un exemplar en condicions òptimes pot assolir els 45.000 euros en subhastes especialitzades.

Muntatge amb diverses pessetes amuntegades de fons i la moneda de 5 pessetes encunyada el 1869 al centre
Aquesta moneda val al mercat numismàtic fins a 45.000 euros | Getty Images, catalunyadiari.com

Altres monedes de pessetes valuoses

Encara que la moneda de 5 pessetes de 1869 és la més valuosa, hi ha altres monedes de pessetes que també poden valer molts diners. Algunes inclouen:

  • 5 pessetes del 1870: Coneguda com la moneda d'Amadeu I, pot valer diversos milers d'euros depenent del seu estat.
  • 5 pessetes de 1881: Presenta l'efígie d'Alfons XII i pot assolir valors elevats en subhastes.
  • Pessetes de Franco i Joan Carles I: Algunes monedes d'aquestes èpoques també tenen un alt valor, especialment si estan en perfecte estat.

Què fer si tens una moneda valuosa?

Si trobes una moneda de 5 pessetes de 1869 o alguna altra moneda antiga, el primer que has de fer és verificar-ne l'autenticitat.

Pots acudir a un expert en numismàtica oa una botiga especialitzada perquè avaluïn la teva moneda. Si és autèntica i està en bon estat, podries considerar vendre-la en una subhasta. Hi ha plataformes online com Foronum, Ibercoin o Tddo Colección on podries obtenir un bon preu per la teva moneda.