Muntatge de Mario Picazo i un mapa del temps

Mario Picazo alerta de la baixada de temperatures en diverses zones: «Temps d'hivern»

Per als pròxims dies s'esperen caigudes dels termòmetres de fins a 10 graus i precipitacions tempestuoses

Mario Picazo adverteix del brusc canvi que experimentaran els termòmetres durant els pròxims dies. A més de la caiguda important de les temperatures, també s'experimentaran precipitacions tempestuoses a algunes zones del país. Per tant, ens trobarem amb un temps més típic de l'hivern que de la primavera.

El conegut meteoròleg indica al portal eltiempo.es que a les properes hores s'espera una entrada d'aire més fred des del nord. Això donarà com a resultat una major inestabilitat a la major part de la península.

Important descens de les temperatures

Des de dijous fins dissabte, la previsió apunta a una brusca caiguda del mercuri. I el més sorprenent de tot plegat és que pugui fer acte de presència la neu, sobretot a les serralades del nord i a les del centre a cotes de 1.400 metres.

No obstant això, els termòmetres ens continuaran oferint unes temperatures molt agradables al llarg del dia. A la major part de les capitals de província rondaran els 20 °C, podent arribar als 30 °C en punts del sud.

Una mica més fred s'espera al nord, on el mercuri estarà més proper als 15 °C. Les mínimes se situaran fins i tot per sota dels 5 °C, assenyala Mario Picazo i les més afectades seran Palència, Burgos, Terol o Sòria.

Una dona mocant-se pel carrer
Els termòmetres cauran entre 5 i 10 graus durant els propers dies | Getty Images

Ens trobarem amb un ambient pràcticament hivernal al llarg dels pròxims dies. Així mateix, als valors tèrmics també se'ls sumaran les fortes ratxes de vent i les intenses precipitacions.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Un cap de setmana passat per aigua

Les precipitacions es deixaran notar sobretot a alguns punts del nord i a l'est de la Península i les Balears. El meteoròleg ho atribueix a la inestabilitat generada per la borrasca que hi ha sobre el nord d'Itàlia unit a l'aire fred que es cola des del nord. La situació orogràfica també contribuirà a l'aparició de pluges en àrees del sistema Central.

Seran més intenses, en forma de tempestes, a zones de Catalunya, Múrcia, Comunitat Valenciana i Balears. De la mateixa manera, es preveuen acumulacions importants al Cantàbric oriental i als Pirineus.

Quins llocs estaran més afectats per les pluges?

Dijous plourà al nord de Galícia i a les regions cantàbriques. A la segona meitat del dia no es descarten precipitacions i tempestes a l'est de Catalunya, La Rioja, interior de la Comunitat Valenciana i Múrcia.

El dia més inestable de la setmana serà divendres, ja que les precipitacions s'estendran per gran part de la península, i seran persistents al Cantàbric. També caldrà fer ús del paraigua a la Mediterrània i al centre del país, que tampoc es deslliuraran de l'aigua.

A la tarda s'esperen xàfecs i tempestes a la Comunitat de Madrid, Castella-la Manxa, Castella i Lleó i Aragó. Així, tampoc es deslliuraran a la zona del Mediterrani. De fet hi ha avís groc per tempestes que poden anar acompanyes de calamarsa, amb acumulats de 20 litres per metre quadrat en una hora.

La situació es mantindrà a la jornada de dissabte, arribant l'aigua a la Mediterrània andalusa i a les ciutats de Melilla i Ceuta. Mario Picazo explica que aquest dia les tempestes poden ser localment fortes a les Balears i Catalunya.

Muntatge de pluja i Mario Picazo
Mario Picazo adverteix de pluges intenses al nord peninsular i a la zona est de la península| Catalunya Diari

Diumenge s'esperen precipitacions menys intenses

Davant d'aquesta situació, sembla que no hi haurà treva fins a principis de la setmana vinent. Diumenge les precipitacions seran menys intenses, plovent als mateixos punts que els dies anteriors. Tanmateix, indica que seran persistents al Cantàbric, Pirineus i la franja aquest peninsular.

Molt pocs punts del país es deslliuraran de l'aigua durant aquests dies. Tan sols les Canàries i algunes àrees d'Extremadura. També tenen poques opcions Salamanca, Cadis, Huelva, Còrdova, Toledo o Ciudad Real.