Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb un cotxe atrapat a una carretera nevada i un cercle amb la cara de Mario Picazo

Mario Picazo alerta de fins a 50 cm de neu i 'fred intens' en aquestes zones

El meteoròleg Mario Picazo ha avançat el canvi de temps que arriba a Espanya, coincidint amb la festivitat dels Reis Mags

Fa uns quants dies que els meteoròlegs adverteixen que un gran canvi de temps arribarà a Espanya, coincidint amb els Reis Mags. Els primers símptomes d'aquest canvi ja els tenim: aquest dimecres un front deixarà pluges a moltes zones del nord-oest i del centre, però és només el principi. Pel cap de setmana i els dies posteriors, el fred, les pluges i fins i tot les nevades seran la tònica general.

Mario Picazo avisa del brusc canvi de temperatures

Entre els que més esperançats es mostren amb aquest canvi de temps trobem Mario Picazo. El conegut meteoròleg avisa des de fa dies de l'arribada de fronts a Espanya, després de moltes setmanes marcades per l'estabilitat. En aquest sentit, amb els mapes del temps a la mà, Picazo ha volgut deixar evidència del que ens espera per als pròxims dies.

Primer, Mario Picazo s'ha referit a un brusc descens dels termòmetres que s'espera de cara al cap de setmana. Si ens fixem en les anomalies de temperatura, podem veure “com abans de Reis registrarem valors positius en moltes zones”. Però només es tractarà d'un miratge, ja que "la cosa anirà canviant".

"Just amb l´arribada dels Reis Mags, ja entre el 5 i el 6 de gener, l´ambient serà més hivernal, s´intensificarà el fred i veurem algunes nevades". I la cosa no s'espera que millors de cara a la setmana que ve, ja que, coincidint amb la tornada a l'escola, el fred es mantindrà. "Serà encara més intens i arribarà a més províncies", assegura Mario Picazo, encara que avisa que ser "més sec".

Nevades intenses i fins a 50 centímetres en algunes zones

Amb la baixada de temperatures, Mario Picazo també ha assenyalat que, per fi, notarem que realment estem a l'hivern. Gràcies a l'arribada dels nous fronts, i a la baixada de temperatures, a moltes zones veuran caure importants nevades per primera vegada.

Per tenir una referència, Picazo llança una data clau: el divendres 5 de gener. Els mapes d'acumulació de neu indiquen que es podrien acumular "entre 40 i 50 centímetres a les serralades del nord peninsular".

Les acumulacions més destacables es donaran al Cantàbric i als Pirineus, però la neu farà acte de presència a moltes altres zones. Ara bé, també s'espera que neu amb ganes en punts de Galícia, el País Basc, Navarra, La Rioja, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, la Comunitat de Madrid i fins i tot punts muntanyosos d'Andalusia.