Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de diversos cotxes circulant per una carretera amb pluja, una altra imatge de Mario Picazo en primer pla i dues emoticones de núvols amb pluja

Mario Picazo avisa: Catalunya i 4 comunitats més on tornen les pluges i quin dia serà

Mario Picazo porta novetats sobre les pluges per a mitjans de setmana, sobretot a la zona nord de la Península

Mario Picazo avança l'arribada de pluges per a aquesta setmana. A partir de dijous entrarà per l'Atlàntic algun sistema frontal que augmentarà la nuvolositat i deixarà precipitacions. L'aigua es concentrarà sobretot a cinc territoris, com són Astúries, Cantàbria, el País Basc, Aragó i Catalunya.

Els més grans acumulats es registraran entre el Cantàbric i els Pirineus. Fins i tot és probable que es produeixin tempestes a punts d'Aragó i Catalunya. No seran pluges abundants ni amb la intensitat de les darreres jornades.

Mario Picazo tampoc no descarta l'aparició de precipitacions en altres punts del país. Sobretot a l'est i les Balears, entre divendres i dissabte. Aquests ruixats es donarien a la Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa, Navarra, nord de Galícia i La Rioja, encara que seran insignificants.

En el cas de les Canàries, el meteoròleg avisa de l'entrada d'intervals ennuvolats des del nord. Però tampoc no preveu pluges importants.

Mapa del temps a Espanya el 30 de maig
Previsió del temps a Espanya dijous a la tarda, segons l'AEMET | AEMET

Picazo anuncia un temps estable i sense pluges fins a mitjans de setmana

Mario Picazo adverteix, però, que aquesta arrencada de setmana estarà marcada per l'estabilitat i la calor intensa, seguint la tendència de les últimes jornades. Les pluges brillaran per la seva absència.

Entre dilluns i dimecres, les temperatures rondaran els 30ºC a diversos punts del sud peninsular. Fins i tot és probable que arribin als 35ºC a la vall del Guadalquivir.

L'ambient al nord serà una mica més suau, amb el mercuri rondant entre els 15ºC i els 20ºC a la majoria de capitals. En tot cas, el bon temps tindrà els dies comptats. A partir de dijous, quan arribin els primers fronts a la Península, hi haurà un nou descens tèrmic.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimecresDijous
MadridMàx. 33
Mín. 18
Màx. 35
Mín. 19
BarcelonaMàx. 25
Mín. 17
Màx. 24
Mín. 19
ValènciaMàx. 27
Mín. 17
Màx. 28
Mín. 18
SevillaMàx. 37
Mín. 17
Màx. 39
Mín. 18
SaragossaMàx. 34
Mín. 16
Màx. 28
Mín. 14
BilbaoMàx. 23
Mín. 10
Màx. 19
Mín. 13
Palma de MallorcaMàx. 27
Mín. 17
Màx. 28
Mín. 17
La CorunyaMàx. 19
Mín. 14
Màx. 21
Mín. 14
BurgosMàx. 25
Mín. 9
Màx. 22
Mín. 9
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 24
Mín. 18
Màx. 24
Mín. 19

Mario Picazo assenyala que aquesta caiguda dels termòmetres serà més acusada al nord entre dijous i divendres, vindrà amb les pluges a les mateixes zones.

Dissabte també es deixarà notar al sud i est de la Península. Indica, a més, que la caiguda serà entre 5 i 8 graus respecte als valors de principi de setmana.