Imatge de fons d'un cotxe esquitxant en un toll d'aigua i dues imatges més, de Jorge Rey i de Mario Picazo en primer pla

Jorge Rey i Mario Picazo es posen d'acord: canvi radical en només uns dies

Jorge Rey i Mario Picazo avisen de pluges a gairebé tot el país i d'una caiguda de les temperatures abans del cap de setmana

Jorge Rey i Mario Picazo coincideixen en el pronòstic del temps per a aquesta setmana. Es preveu un canvi important a partir de dijous amb l'entrada d'una borrasca. Deixarà al seu pas pluges, neu, vent i una caiguda important de les temperatures.

El meteoròleg confirma que hi haurà un període més hivernal, ajustant-se al que seria normal per a aquestes dates. Això sí, en aquest començament de setmana la situació encara continuarà sent una mica primaveral, amb pluges únicament pel nord.

Jorge Rey confirma que aquestes primeres jornades seran "tranquil·les", però a partir de dijous ens esperen precipitacions a "tota Espanya". "Mirem sobretot a l'Atlàntic, perquè van arribant núvols a partir de mitjans de setmana", destaca Mario Picazo. Confirma que el front que "es cola entre dijous i divendres" provocarà un "temps més hivernal", i també es retiraran les masses d'aire més temperades dels últims dies.

Mapa del temps a Espanya el 20 de febrer
Previsió de l'AEMET per dimarts al matí | AEMET

A les portes del cap de setmana començarem a notar aquesta caiguda dels termòmetres. Sobretot al nord-oest de la Península. Encara que comencem dilluns amb valors suaus, la tendència serà a baixar a mesura que transcorrin els dies.

Mario Picazo adverteix de fred hivernal i pluges pel cap de setmana

Amb vista al cap de setmana, Mario Picazo avisa que a "algunes capitals com Lleó no passaran d'un sol dígit". Incideix a l'entrada d'un temporal que ens deixarà una situació que tant "desitjàvem, amb pluges, neu i vent que pot ser tan intens".

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimecresDijous
MadridMàx. 15
Mín. 4
Màx. 13
Mín. 9
BarcelonaMàx. 17
Mín. 9
Màx. 20
Mín. 13
ValènciaMàx. 20
Mín. 6
Màx. 25
Mín. 11
SevillaMàx. 23
Mín. 8
Màx. 21
Mín. 9
SaragossaMàx. 15
Mín. 4
Màx. 19
Mín. 7
BilbaoMàx. 19
Mín. 5
Màx. 20
Mín. 4
Palma de MallorcaMàx. 18
Mín. 8
Màx. 20
Mín. 12
La CorunyaMàx. 17
Mín. 11
Màx. 17
Mín. 8
BurgosMàx. 14
Mín. 2
Màx. 12
Mín. 1
Las Palmas de Gran CanàriaMàx. 24
Mín. 17
Màx. 24
Mín. 17

La mateixa previsió fa el jove burgalès, que avança també "dies d'inestabilitat", amb un "temporal hivernal per acabar aquest febrer". Ho notarem en forma de precipitacions, però també als termòmetres.

Mapa del temps a Espanya el 21 de febrer
Pronòstic del temps per dimecres a la tarda | AEMET

Jorge Rey avisa de nevades

Jorge Rey posa el focus, a més, a la neu que pot caure, que es donaran a cotes mitges durant aquesta setmana. És probable que tinguin més incidència sobretot a zones del País Basc, Cantàbria i Castella i Lleó, apunta. Demana, a més, precaució a tots aquells que s'hagin de desplaçar.

Mapa del temps a Espanya el 22 de febrer
Previsió meteorològica per dijous a la tarda | AEMET

En qualsevol cas, Jorge Rey afegeix que caldrà estar atents a les previsions dels pròxims dies. Ens esperen per endavant jornades de gran inestabilitat, sobretot des de dijous i fins a finals de setmana. Hi haurà pluges a gairebé tot el país i les temperatures es tornaran a ajustar al que sol ser l'hivern, proclama l'expert.

Mapa del temps a Espanya el 23 de febrer
Pronòstic de l'AEMET per divendres a la tarda | AEMET