Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb dues noies bevent i agafant aigua d'una font al carrer i dos cercles amb les cares de Roberto Brasero i Mario Picazo

Mario Picazo i Roberto Brasero es posen d'acord i avisen de què passarà demà

Gran part d'Espanya en alerta

Aquest començament de tardor s'està caracteritzant per una calor inusual i l'escassetat de precipitacions. Dos coneguts meteoròlegs com ara Roberto Brasero i Mario Picazo coincideixen en què passarà aquest divendres 29 de setembre. Alerten d'un canvi important del temps que afectarà gran part d'Espanya.

Ens trobem immersos en ple estiuet de Sant Miquel, amb temperatures més pròpies d'agost. I aquesta tendència es mantindrà encara uns quants dies més.

La primera quinzena del mes va estar marcada per les pluges, DANAs i caigudes dels termòmetres. Però la situació ha experimentat una variació radical des que es produís el canvi d'estació dissabte 23 passat.

En la seva previsió setmanal, l'home del temps d'Antena 3, Roberto Brasero, anuncia una pujada important del mercuri. Hi haurà entre 5 i 10 graus més del que sol ser habitual per a aquestes dates. Per tant, hi ha una clara invitació a rescatar els banyadors i les peces de roba de l'estiu.

Muntatge d´una imatge d´una noia amb un ventall i una foto de Mario Picazo, meteoròleg
Roberto Brasero parla d'un augment dels termòmetres de fins a 10 graus | Instagram, @mipicazo, dimaberlinphotos

Fins i tot, feia referència a un parell d'aquests populars per explicar què està passant. «Pluja per Sant Miquel, poc temps l'has de veure» o «Al setembre, a final de mes, la calor arriba una altra vegada».

Els alts valors tèrmics aniran acompanyats d'un panorama d'altes pressions i cels clars, però sobretot de molta calor. No es tractarà d'una cosa puntual, ja que aquesta situació ens acompanyarà almenys fins dimecres que ve. És probable que a mitjans de la setmana que ve es trenqui aquest bloc anticiclònic.

Mario Picazo coincideix amb Roberto Brasero

Mario Picazo també s'ha pronunciat sobre l'estabilitat de les pròximes jornades. A més d'un sembla que li ha enxampat per sorpresa aquesta calor i les altes temperatures, però no és el cas del meteoròleg.

Avisa a través de les seves xarxes socials que «tenim estiuet de Sant Miquel i es notarà a moltes zones d'Espanya». Però no es tractarà d'una cosa exclusiva d'Espanya, ja que «a la resta d'Europa» també es troben en un estat similar.

El bon temps durarà almenys deu dies, com confirmava recentment l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). Ara bé, en qüestió d'unes hores hi haurà un canvi important. Tant Picazo com el Brasero es posen d'acord en aquest sentit.

«El dia oficial de Sant Miquel, 29 de setembre, tindrem temperatures en algunes zones fins a 12 graus per sobre de la mitjana», apunta el primer. Fins i tot posa especial atenció a la franja del migdia, divendres a les «14.00 hores».

L'expert de eltiempo.es fins i tot es refereix a aquest període com el verí «a mig camí entre estiu i tardor». «Fa dècada i mitja vaig batejar dies com aquests d'autèntic verí i aquest terme sembla cada vegada més habitual», recalca.

A mitjan octubre arribaran les pluges

Brasero i Picazo encara no gosen avançar quan arribaran les precipitacions a Espanya. Tanmateix, pensant en el pont del Pilar (12 d'octubre), ja s'han sentit les primeres prediccions. Van arribar de la mà del jove aficionat a la meteorologia Jorge Rey.

El burgalès adverteix d'un canvi important per a aquestes dates. Deixa entreveure que «cap a mitjans de mes» tindria lloc aquesta variació en el temps. En qualsevol cas, encara no és capaç de confirmar si les pluges coincidiran amb el dia festiu o es produiran més tard.

Per això, haurem d'estar pendents de les previsions que es faran més endavant. Encara és una mica prematur avançar el temps que hi haurà d'aquí a quinze dies. Els models no arriben a aportar una informació gaire fiable tan a llarg termini.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!