YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Marta Ferrusola demana l'arxivament de la causa en contra seva al·legant demència

Els advocats de la dona de Jordi Pujol asseguren que «no reconeix familiars propers»

Marta Ferrusola a l'enterrament de Montserrat Caballé el 7 d'octubre del 2018 a Barcelona
Els advocats de la dona de Jordi Pujol asseguren que «no reconeix familiars propers» | Gtres

La família Pujol torna a acaparar portada, després de fer-ho fa uns dies en saltar la notícia que Jordi Pujol i Marta Ferrusola s'havien contagiat de coronavirus. Ara la defensa de Marta Ferrusola demana que s'arxivi la causa en contra d'ella, segons afirma 'Crónica Global', justificant que pateix «demència severa». 

Segons diuen, Ferrusola ja no tindria «capacitat de judici» i de «presa de decisions», sobretot després de les «lesions cerebrals pel politraumatisme» que va partir el passat estiu, en caure a la casa que tenen a Queralbs (Ripollès), que la va obligar a estar-se ingressada diverses setmanes. «No reconeix de manera consistent els seus familiars propers», asseguren els advocats de la família.

Recordem que l'Audiència Nacional va proposar jutjar la dona de l'expresident, Jordi Pujol, i  tota la resta de la família per organització criminal. I segons informes mèdics, «la pacient no es troba en condicions de poder prestar declaració davant d'un tribunal per incapacitat de comprensió, tant de l'objecte com de les conseqüències, així com d'evocar fet o interpretar la realitat passada o present, sense que pugui descartar-se que una situació com aquesta pugui generar a la pacient una situació d'estès o ansietat que empitjoraria encara més  el seu estat cognitiu». 

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Marta Ferrusola té ara 85 anys i els advocats argumenten que pateix Alzhèmier, agreujat per la forta caiguda que patia l'agost d'aquest passat 2020 que la va mantenir forces dies en un estat de salut greu. Consideren, per tant, que això «anul·la la seva capacitat per comprendre els fets de la causa, impedint el correlatiu exercici del dret fonamental de la defensa». En altres paraules, recorren a la demència que pateix Ferrusola com a motiu pel qual no seria capaç de defensar-se de la causa com mereixeria.

Segons asseguren els advocats, la dona de Jordi Pujol és ara «totalment dependent per a totes les activitats de la seva vida diària, incloses les més bàsiques» i afegeixen que, a més, no és capaç de llegir ni de comprendre la situació. De fet, les frases que pronuncia, en moltes ocasions, serien «de contingut incoherent», afegeixen. Sembla que només entén ordres bàsiques, segons els advocats, sent la seva capacitat de comunicar-se «poc fluida» i, per tant, és difícil que afronti un judici en condicions.

La família Pujol, acusada d'organització criminal

L'expresident Pujol, la seva dona i els seus set fills van recórrer a l'agost el seu processament afirmant que no són una organització criminal i acusant el jutge instructor de proposar jutjar a tots només per ser membres d'aquesta família. Demanaven, a més, l'arxivament de la causa.Però el jutge assenyalava que la procedència del patrimoni de la família prové de diferents fonts que, en algun cas, és desconeguda, si bé destacava que existeixen «indicis sòlids» que acrediten que no procedeix, com al·leguen des del principi els membres de la família, d'una herència familiar de l'avi Florensi Pujol.«Al llarg de la recerca, no s'ha aportat cap element que permeti contrastar la veracitat d'aquesta versió, ni tampoc s'ha subministrat cap explicació raonable i contrastable per cap de les persones investigades d'aquesta família sobre aquest particular», explicava.Així, qualificava de «paradoxal» que els investigats neguin tenir «coneixement del lloc on va estar el llegat, l'entitat o entitats bancàries on va estar dipositat o va ser administrat, el moment i forma en què va arribar a Andorra i el compte o productes financers en què va estar invertit (més enllà de meres generalitats)».

La petició de penes ascendeix, en el cas del primogènit del clan familiar, Jordi Pujol Ferrusola, a 50 anys i sis mesos de presó per associació il·lícita, blanqueig, falsedat documental i delictes contra la Hisenda Pública en relació amb l'IRPF de fins a cinc anys, de 2007 a 2012.


Comentaris

envia el comentari