ERC ha visitat la presó de Lledoners

ERC lamenta que condemnats per l'1-O estiguin presos «mentre al monarca corrupte se l'aplaudeix»

Així ho ha manifestat en declaracions avui davant la presó de Lledoners

La secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha lamentat aquest diumenge que alguns dels condemnats per l'1-O hagin tornat a la presó després de suspendre-se'ls el seu tercer grau «mentre al monarca corrupte se l'aplaudeix per haver fugit i riure's a la cara de la ciutadania», en referència a la decisió de Joan Carles I de traslladar-se fora d'Espanya.

Així ho ha manifestat en declaracions avui davant la presó de Lledoners, a Barcelona. «Mentre la monarquia viu de la impunitat i dels aplaudiments dels poders del règim del 78, l'independentisme és novament represaliat, tancat i forçat a seguir a l'exili», ha assegurat la portaveu.

Per això, ha cridat el govern central a actuar per posar fi a aquesta situació: «Diem al govern espanyol, autoanomenat com el més progressista de la història -que en realitat és el més decebedor de la història-, que no miri cap a una altra banda».

Vilalta ha demanat al govern que actuï

«No hi ha cap altre camí possible per combatre aquesta monarquia corrupta i aquest Estat espanyol fallit que no sigui la república catalana», ha assegurat.

Vilalta ha demanat «abandonar la via judicial i la injustícia espanyola i assumir la voluntat democràtica i política per solucionar aquest conflicte a través de l'amnistia i l'autodeterminació», perquè ara és el moment de la política, ha dit. En aquest sentit, ha afirmat que «l'amnistia és una decisió política que només depèn d'aquest govern espanyol», al que li ha demanat prendre decisions per solucionar el conflicte polític a Catalunya.

Finalment, ha apuntat que la solució al conflicte polític només passa per «fer política» i ha dit que ara és el moment per fer-la. La portaveu dels republicans ha assenyalat que la solució s'ha de basar en «l'autodeterminació i l'amnistia». «No pot seguir sense fer res. Nosaltres no callarem com fan ells amb la monarquia», ha avisat Vilalta.

Aragonès podria ser investigat

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha obert diligències d’investigació contra el vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, per injúries a la corona, segons publica el diari ABC. El rotatiu ha publicat una informació que apunta que la investigació s’ha iniciat per tres denúncies presentades per l’entitat monàrquica Concordia Real Española.