Marxa enrere a Madrid: Els confinaments selectius, 'en l'aire'

Fonts de l'executiu matisen el que s'ha dit aquest matí

Imatge de l'estació de metro 'Plaza de España' de Madrid
Aquest matí s'han anunciat confinaments selectius a Madrid | Unsplash | David Monje

Marxa enrere del govern de la Comunitat de Madrid en els possibles confinaments selectius. Aquest matí, el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero, explicava que aquest divendres s'anunciarien «confinaments selectius de les zones bàsiques de salut amb major incidència». Ara, fonts pròximes a la presidenta, Isabel Díaz Ayuso desmenteixen aquest extrem i confirmen que «es remenen alternatives», segons citen mitjans com 'El Mundo' o 'El Periódico',

Zapatero explicava al matí que en els pròxims dies es procediria a anunciar possibles restriccions de la mobilitat en les zones amb índexs majors de casos. En aquest sentit, i segons les dades que maneja la pròpia comunitat, els llocs amb més opcions per a ser confinats serien diversos districtes del sud de la capital com Usera, Pont de Vallecas, Villaverde o Carabanchel. A aquests se'ls podrien sumar diverses ciutats del sud de la comunitat com Parla, Getafe, Alcobendas o Leganés, a més de Torrejón de Ardoz.

Dubtes sobre els plans de l'executiu madrileny

Ha anunciat que serà en la reunió del divendres quan s'acordarà la delimitació concreta dels confinaments i la seva possible durada, i s’ha mostrat convençut que Ayuso donaria suport a «qualsevol mesura que vagi encaminada a protegir la salut pública».

Malgrat això, fonts pròximes a Ayuso expliquen que aquest anunci els ha enxampat per sorpresa mentre encara s'estava produint la reunió de Consell de govern.

La desautorització a Zapatero sembla confirmada quan, quatre hores després de l'inici d'aquest, s'ha anunciat que el vicepresident, Ignacio Aguado, cancel·lava la roda de premsa habitual sense cap mena d'aclariment. Un breu comunicat recollia que en els pròxims dies s'anunciessin «noves mesures davant l'evolució de la covid-19»

Noves restriccions en les reunions socials i comerços

Així doncs sembla que de moment en el govern de la CAM es continua imposant la visió d'Ayuso o Aguado, molt poc inclinats als confinaments pel seu fort impacte en l'economia. Dins del seu pla de revisió quinzenal, encara que sembla que el cap de setmana s'enduriran les restriccions vigents.

Cal recordar que ara mateix a Madrid estan prohibides les reunions de més de 10 persones i que les celebracions estan limitades a un 60%. Caldrà esperar per veure en què consisteixen finalment els possibles canvis per a lluitar contra l'expansió de la pandèmia en la comunitat.


Comentaris

envia el comentari