Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Ferran Mascarell, nou candidat a l’alcaldia de Barcelona

Mascarell, que dilluns que ve presentarà el seu pla electoral i explicarà els perquès de la seva candidatura per Barcelona, és considerat una persona propera a Carles Puigdemont

Ferran Mascarell, nou candidat a l'alcaldia per Barcelona
Ferran Mascarell, nou candidat a l'alcaldia per Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Ferran Mascarell se suma a la pugna per Barcelona. El delegat del Govern a Madrid farà pública la seva candidatura dilluns vinent, tot i que avui mateix ja s’ha fet públic que optarà a l’alcaldia de la ciutat comtal. Mascarell, doncs, se suma als noms d’Ernest Maragall, Manuel Valls i Ada Colau, que també aspiren a encapçalar el consistori barceloní.

Mascarell, que dilluns que ve presentarà el seu pla electoral i explicarà els perquè de la seva candidatura per Barcelona, és considerat una persona propera a l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Mascarell, home fort de Puigdemont

I és que Mascarell és, a dia d’avui, una de les cares visibles de la Crida per la Independència. El moviment, que naixerà el pròxim 19 de gener en un congrés fundacional, té en Mascarell un dels seus màxims actius. Actiu que, així mateix, agafarà forma presentant-se a les eleccions municipals de Barcelona.

En una entrevista al ‘Diari Ara’ del passat dilluns, 26 de gener, el mateix Mascarell explicava sobre la possibilitat de presentar-se per Barcelona: «No és impossible, però no està decidit. Sí que és cert, però, que porto bastants mesos treballant en un projecte per a la ciutat que pugui unificar noms i crear una llista potent de ciutat que ens permetés guanyar i transformar Barcelona, que és l’objectiu prioritari, i alhora enganxar-la amb el procés».

La candidatura de Mascarell, a foc lent 

L'actual delegat de la Generalitat a Madrid fa temps que  medita la possibilitat de presentar-se a l'alcaldia per Barcelona. No ha estat fins ara, però, que ha emès la seva directriu.

Tot i això, el cert és que Mascarell, el passat mes d'agost, ja va explicar que  havia parlat amb Puigdemont d'una «possible candidatura» a l'Ajuntament de Barcelona. "No n'hem parlat en termes de suport directe o indirecte a la meva persona, sinó del projecte. No té sentit posar-se a parlar de les cares sense haver parlat abans del projecte», va comentar Mascarell aleshores.