ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Les mascaretes que has d'evitar després de l'últim experiment contra la Covid

La prova demostra quines són les menys eficaces

Diverses mascaretes esteses
L'experiment demostra quines són les mascaretes menys eficaces | Pixabay

Un equip de l'Institut de Ciències Mèdiques de la Universitat de Tòquio dirigit pel professor Yoshihiro Kawaoka ha comparat les diferents mascaretes davant un simulador d'infecció de virus SARS-CoV-2. Dos caps de maniquí posats cara a cara a l'interior d'una vitrina ens demostren fins a quin punt arriben a ser eficaces les diferents opcions de mascareta.

Aconsellen l'ús de mascaretes quirúrgiques d'un sol ús o mascaretes EPI

Mentre que un dels caps compta amb un nebulitzador que descarrega el virus, l'altra, localitzat just davant, compta amb un ventilador que imita la respiració humana. I què passa en enfrontar les diferents mascaretes a aquest simulador? El resultat és que les mascaretes de tela són menys eficaces que la resta. Per això, s'aconsella de forma clara l'ús de mascaretes quirúrgiques d'un sol ús o de mascaretes EPI.

Segons explica el professor Yoshihiro Kawaoka en declaracions al mitjà 'NHK', el maniquí vestit amb la mascareta de tela va tenir una reducció d'entre el 20 i el 40% en l'absorció de virus, mentre el maniquí amb el nebulitzador desprenia la Covid-19.

En canvi, l'investigador ha demostrat com les mascaretes quirúrgiques comunes són capaces de disminuir l'absorció entre el 47 i el 50% i que mascaretes EPI, entre les quals es troben la FFP2 i N95, redueixen entre el 79% i 90%.

Les mascaretes de tela són les menys efectives

Després d'aquest primer pas, els investigadors van canviar la manera de portar a terme l'experiment i van optar per posar la mascareta al maniquí contagiat amb la Covid-19 . En posar-li tant la de tela com la quirúrgica d'un sol ús, els investigadors van veure que el contagi del receptor, que no tenia posada cap mena de mascareta, es reduïa en més del 70%. Un percentatge que augmentava quan portava la N95, assolint una eficàcia propera al 100%.

Com a conclusió a aquest nou experiment de la Universitat de Tòquio, les mascaretes de tela són les menys efectives segons un estudi que demostra, de nou, que les FFP2 i les N95 són les més eficaces contra el coronavirus . Però, cal no oblidar un aspecte que ajuda a l'hora d'evitar contagiar-se de Covid: mantenir la distància social de seguretat amb la resta de persones.


Comentaris

envia el comentari