Pessebre dels Estels de la Masia de Castelló

La Masia de Castelló es torna a omplir de vida amb el Pessebre dels Estels

L'Associació torna amb més força que mai en aquesta 24a edició del format

Després d'un any sense poder celebrar-ho a causa de la pandèmia de la Covid-19, l'Associació Masia de Castelló torna a presentar el pròxim mes de desembre el Pessebre dels Estels.

Gràcies al patrocini de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, l'entitat enceta aquesta 24a edició amb els mateixos escenaris costumistes i d'oficis amb escenes bíbliques, tot i que en un format diferent, que s'adapta a les mesures de seguretat i higiene adients.

Imatge d'un pessebre vivent.
El Pessebre dels Estels retorna després d'una aturada per la pandèmia. | Jordi Santacana

Novetats en el calendari

Per primer cop en el certamen, la celebració del Pessebre es durà a terme abans de les festes de Nadal, concretament els últims dos caps de setmana abans de la festivitat, els dies 11, 12, 18 i 19 de desembre, on es respectaran els mateixos horaris d'obertura que en edicions anteriors, de les 17.30 a les 20.30 hores, però l'accés serà per franges.

Aquesta iniciativa pretén espaiar els accessos i complir amb la normativa de seguretat, establint torns de mitja hora. És per això que l'organització demana puntualitat en l'horari triat, per evitar aglomeracions.

Una única ruta dins d'un territori amb encant

Enguany, el Pessebre dels Estels tindrà un recorregut únic, que anirà des de la pastera de l'entrada fins als corrals de dalt. En acabar la ruta, hi haurà una fira de productes relacionats amb el certamen.

Pessebre vivent.
Enguany el Pessebre dels Estels presenta moltes novetats. | Jordi Santacana

Més de 40 escenes faran que els usuaris puguin gaudir de la màgia d'un escenari com és el de Castelló, un poble medieval enclavat entre muntanyes que a poc a poc va recuperant el seu aspecte físic.

Concurs de fotografia

Per cinquè any consecutiu, la Regidoria de Turisme posarà en marxa la iniciativa del concurs de fotografia a Instagram, que té com a premi una nit d'allotjament amb esmorzar i un dinar a un restaurant del municipi per a dues persones. Les bases del concurs es poden consultar a la web de turisme de l'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs.

Entrades ja disponibles

Per poder accedir a les instal·lacions del Pessebre dels Estels, caldrà adquirir una entrada prèvia a la web de la Masia de Castelló, disponible des del passat dijous 25 de novembre.

Els majors de 10 anys hauran de pagar 10 euros, els infants d'entre 4 i 9 anys, 6, mentre que els nens i nenes d'entre 0 i 3 anys tenen l'entrada gratuïta al recinte, tot i que hauran de tenir entrada, per tal de poder comptabilitzar el nombre de persones que hi accedeixen en cada torn.

Encara que s'hagi produït l'aixecament d'algunes de les restriccions, l'ús de la mascareta és obligatori en tot el recinte sempre que no es pugui mantenir una distància d'1,5 metres, així com l'ús de gel hidroalcohòlic.