Matadepera registra set nous casos de coronavirus, cinc d'ells vincul·lats a un dinar privat

L'Ajuntament ha anul·lat preventivament les activitats previstes durant el cap de setmana

Un voluntari de Proactiva Open Armas realitza un test ràpid de Covid-19 a un treballador sanitari de la residència geriàtrica Redós de Sant Pere de Ribes, al Garraf, el 30 d'abril del 2020
Matadepera ha registrat set nous casos de coronavirus en les últimes hores. | CatalunyaDiari

El Departament de Salut ha confirmat set nous positius de Covid-19 a Matadepera (Vallès Occidental), segons ha informat l'Ajuntament. Cinc dels casos registrats, que van coincidir en un dinar privat col·lectiu, es van fer les proves PCR al CAP de la localitat. Un cop fet el seguiment i el traçat de contactes, des del mateix CAP s’han fet tests a totes les persones que van tenir contacte amb els infectats i se les ha confinat per prevenció. Sobre els altres dos casos positius, comunicats pel consistori ahir a la tarda, s'està pendent de conèixer el seu origen.

Des del Departament de Salut s'afirma que es tracta d’un rebrot controlat, però es recorda, «especialment al col·lectiu més jove», la importància de seguir les mesures de protecció i prevenció de contagi, que es concreten en portar la mascareta, mantenir la distància de seguretat i rentar les mans freqüentment.

Es recomana evitar les trobades multitudinàries

Des de la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Matadepera també es recorda la importància d'acudir al CAP si es té constància d’haver estat en contacte amb una persona que ha donat positiu a la prova PCR encara que no hi hagi simptomatologia. D'altra banda, es recorda que cal evitar les trobades multitudinàries i seguir sempre les advertències sanitàries i de protecció civil.

Com a mesura preventiva, i seguint les recomanacions de Salut, el consistori ha suspès les activitats previstes al municipi durant el cap de setmana, començant amb l'audició de sardanes que s'havia de realitzar ahir a la nit.

Brot familiar al barri de Cerdanyola de Mataró

S'ha detectat un rebrot de la Covid-19 al barri de Cerdanyola de Mataró. Així ho han confirmat fonts municipals a l'ACN, que han assenyalat que les persones afectades són sis membres d'una mateixa unitat convivencial. L'Ajuntament apunta que els contagiats es troben confinats al seu domicili i indica que s'han activat tots els protocols necessaris per fer-ne el seguiment pertinent i assegurar que es troben en bones condicions.

A banda, com a mesura preventiva, l'executiu local ha decidit desinfectar les zones comunes del bloc de pisos on resideixen els infectats. En aquests moments Mataró té una taxa de transmissió del coronavirus de 0.9 casos per cada 10.000 habitants. Hi ha 11 positius a tot el municipi.


Comentaris

envia el comentari