Matí de cues al cribratge massiu a Trinitat Vella: cens de 7.100 persones i objectiu de 1.200 PCR

S'han habilitat dos punts per facilitar l'accés a les proves: el Centre Cívic de la Trinitat Vella i l'espai Trinijove

Una professional sanitària vestida amb un equip de protecció contra el coronavirusEls centres cívics de Trinitat Vella s'han col·lapsat aquest matí durant els cribratges | CatalunyaDiari

Matí de cues al cribratge massiu a Trinitat Vella, un dels barris de Barcelona amb més incidència de casos de coronavirus. El Departament de Salut i el consistori han fet una crida porta a porta en tres seccions censals del barri –que apleguen un total de 7.100 persones- amb l'objectiu d'aconseguir fer unes 1.200 PCR aquest cap de setmana.

S'han habilitat dos punts per facilitar l'accés a les proves: el Centre Cívic de la Trinitat Vella i l'espai Trinijove. «Tothom és benvingut a fer les PCR però especialment ens adrecem a la població entre 20 i 45 anys. Volem detectar els casos asimptomàtics i poder aïllar-ne els contactes», ha precisat la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa.

El Departament de Salut i l'Ajuntament de Barcelona van decidir fer cribratges a quatre seccions censals del barri del Raval i en tres més de la Trinitat Vella durant aquesta setmana. L'objectiu, detectar el màxim de casos asimptomàtics, aïllar-ne els contactes i tallar les cadenes de transmissió de forma precoç. La previsió era realitzar els 1.500 PCR al Raval entre dimarts i dijous i 1.200 a la Trinitat Vella el cap de setmana.

Són els dos barris amb més casos positius per habitant

Els dos barris tenen unes incidències del virus superiors a les de la ciutat: Trinitat Vella ha registrat 1.442 positius per 100.000 habitants entre el 22 de juny i el 26 d'agost i el Raval, 959, mentre que a tot Barcelona la incidència ha estat de 622. Quasi tres quartes parts dels casos es donen en població de menys de 45 anys.


Comentaris

envia el comentari