Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un quadre de comandament d'un cotxe amb una imatge en primer pla d'un home preocupat

Els mecànics ho tenen clar: si el teu cotxe té aquests quilòmetres, s'ha de canviar

Els vehicles solen fallar amb el pas del temps, a més distància recorreguda, més possibilitat d'avaries

Mai no és fàcil saber quan és el moment de canviar de vehicle. L'antiguitat sol ser un dels factors més influents, encara que l'estat del motor o el soroll són altres elements que poden posar en perill la seguretat. En els darrers anys, amb la introducció de les Zones de Baixes Emissions (ZBE), molta gent s'ha vist obligada a adquirir-ne un de nou.

Les restriccions a la circulació de vehicles contaminants, més enllà de lluitar contra el canvi climàtic i millorar la qualitat de l'aire, cercava això. Que els ciutadans deixessin d'usar els seus automòbils habituals per comprar-ne d'altres que compleixin la normativa vigent. Tot i això, el quilometratge també sol jugar un gran paper en aquest sentit.

A partir de quants quilòmetres es recomana canviar el cotxe?

Quan un vehicle ha circulat durant una gran quantitat d'anys, es recomana canviar-lo. Tot i que no hi ha una xifra exacta ni matemàtica, els experts recomanen fer un pensament quan el cotxe tingui entre 250.000 i 300.000 quilòmetres.

A partir d'aquell moment, és possible que el cotxe comenci a tenir més errors i hagi de passar més cops pel taller. A més, és essencial complir les revisions tècniques programades al llarg de la vida del vehicle per garantir la seguretat. La primera revisió se sol fer als 5.000 quilòmetres, i a partir d'aquí es recomana fer més cada 20.000 o 30.000 quilòmetres.

A partir dels 100.000 quilòmetres, les revisions han de ser més completes. La sincronització del motor o canviar les pastilles de fre són mesures vitals per poder conduir sense problemes. Els cotxes, com tot, necessiten ser examinats amb més deteniment amb el pas dels anys.

Quins senyals indiquen desgast o possibles errors als vehicles?

Hi ha una sèrie d'indicis que assenyalen possibles deficiències al cotxe. Els sorolls estranys del motor, la sortida de fum negre pel tub d'escapament o l'aparició d'avaries freqüents en són algunes. També els problemes en frens, direcció, motor o suspensions, la inestabilitat a la temperatura del motor o el deteriorament de la carrosseria.

Si sents vibracions als pedals i al volant, el vehicle perd líquid o es trenquen peces de forma constant, hauries de fer un pensament. La inspecció tècnica de vehicles (ITV) és essencial i, a partir dels 10 anys, s'ha de fer cada any.

La seguretat del conductor i els altres integrants és primordial. Per tant, si el teu cotxe ha rodat uns 300.000 quilòmetres, potser és moment de buscar-ne un de nou.