ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Ingrés Mínim Vital: més de la meitat de sol·licitants no el cobrarà

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions assegura que es seleccionarà quines sol·licituds seran aprovades per rebre l'Ingrés Mínim Vital

El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, en una roda de premsa
El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha donat una mala notícia | CatalunyaDiari

La pandèmia de coronavirus ha castigat durament a la societat espanyola. De la mateixa manera que les taxes de mortalitat són elevadíssimes, sumant ja 28.403 víctimes, també són moltes les persones que han vist sacsejada la seva economia.

 

A causa de la Covid-19, moltes persones han perdut els seus llocs de treball. Per aquest motiu, han vist truncada la seva economia familiar i s'han vist perjudicats a l'hora d'afrontar les despeses bàsiques d'una llar. El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha informat que la xifra de sol·licituds que han demandat l'Ingrés Mínim Vital ja puja a 510.000 des del passat mes de juny.

 

Tot i la gran quantitat de persones que es troben en aquesta situació, no tots rebran la prestació econòmica. El ministre assegura que no tots els candidats la rebran, de fet, al·lega que només la meitat reunirà les condicions per a ser beneficiaris.

 

Moltes sol·licituds no seran vàlides

Escrivà ha reconegut que mai van creure que es rebrien tantes sol·licituds. El govern espanyol ha catalogat la quantitat de sol·licituds com a «enorme». A més, ha postil·lat que per «experiències anteriors, almenys, un 50% no complirà els requisits». En paraules del ministre, les comunitats autònomes ja han començat a treballar amb el Ministeri per reconèixer d'ofici l'Ingrés Mínim Vital a les persones que es beneficiaran de les rendes mínimes autonòmiques.

 

«Estem treballant perquè ens puguin transferir les dades i veure d'ofici quants compleixen els requisits per a la Seguretat Social», ha assenyalat Escrivà. D'altra banda, informa que des del Ministeri estan ultimant un conveni amb la Federació de Municipis i Províncies i les comunitats autònomes per crear vies d'inclusió: «L'important no és només rebre la prestació, sinó sortir de la situació de pobresa i ajudar-los a transitar a una situació millor a la societat», va assenyalar el ministre.

 

Espanyols sumits en la pobresa

La crisi socioeconòmica que deixa rere seu el coronavirus a Espanya marcarà de nou una bretxa considerable entre les diferents classes. Principalment, afectarà als treballadors que han estat en primera línia de la batalla com hospitals, transport, a les dones i a la població immigrant, segons l'informe de l'ONG Oxfam Intermón.

 

D'altra banda, les persones amb menors ingressos perdran proporcionalment vuit vegades més renda que les persones més riques. Es parla que més de 700.000 persones cauran en situació de pobresa al país. Per tant, el percentatge ascendiria a un 23,5%; un 1,6% més que abans de la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari