Trilla adverteix: «Barcelona està al límit amb l'augment de casos»

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic apel·la a la responsabilitat de la ciutadania

Una platja plena de gent a Barcelona amb un grup jugant en primer pla
Una platja plena a Barcelona, imatge que s'ha reproduït en les darreres setmanes. | Cedida

Després que Lleida es trobi en una situació sanitària complicada per l'augment de rebrots a la comarca del Segrià, la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana —la zona, al cap i a la fi, més poblada del país— ja es troben en guàrdia per si la situació s'hi reproduís. De fet, en els darrers dies ja s'ha detectat un augment notable de casos, propiciat pels brots originats a l'Hospitalet de Llobregat.

En aquest sentit s'ha manifestat aquest dilluns, 13 de juliol, el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de BarcelonaAntoni Trilla. «Barcelona també està al límit», ha dit Trilla, que ha assenyalat que «estem en zona groga, més pendents de la zona vermella que de la verda», en referència als gràfics de contagis, que en els últims dies han anat 'in crescendo'. Cal estar, doncs, molt antents a l'evolució dels propers dies a la capital catalana i la seva àrea metropolitana.

Trilla defensa endurir el confinament a Lleida

Trilla, ha defensat que l'enduriment del confinament és «l'única mesura» que pot ajudar a millorar la situació de Lleida i ha lamentat l'«embolic» judicial. «Hi poden haver detalls jurídics però s'han d'intentar resoldre tenint en compte l'objectiu principal», ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. Trilla ha considerat que «tothom hauria d'anar en la mateixa direcció» i ha esperat «que no s'afegeixi més embolic a l'embolic epidemiològic». D'altra banda, ha dit que tot i l'augment de casos a l'Hospitalet de Llobregat, la situacio no és la mateixa que la del Segrià i ha fet una crida a reforçar la vigilància i el seguiment de casos.

Trilla ha assegurat que «es veia venir des de feia uns quants dies» que la situació de Lleida empitjoraria. Sobre si s'han pres tard les mesures, ha valorat que «s'ha intentar fer una mica més de cirurgia». «Realment és l'única mesura que pot ajudar ara a apaivagar el ritme de transmissió», ha dit sobre l'enduriment del confinament. Ha afegit però que també «s'ha de millorar» la capacitat de fer proves i totes les etapes per aconseguir un veritable control dels brots, ja que ha lamentat que «probablement ha fallat» a Lleida.


Comentaris

envia el comentari