Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un client a la barra d'un bar a Sort el 8 de juny del 2020

El Govern rectifica i els serveis de menjar a domicili es podran fer fins les 22h

Inicialment l'horari s'havia limitat a les 21.00 hores

Un client a la barra d'un bar a Sort el 8 de juny del 2020
Els bars i restaurants podran servir menjar a domicili fins les 22 hores. | Catalunya Diari

Poca estona després de sortir en roda de premsa a anunciar les mesures del toc de queda que entra en vigor aquest diumenge, 25 d'octubre, el Govern ha rectificat una de les decisions explicades inicialment. El sector de la restauració podrà servir menjar per emportar fins les 22.00 hores, i no pas fins les 21.00 hores, com s'havia dit inicialment.

Una nova excepció que se suma a la llista ja anunciada

Aquesta excepció se suma a les altres que ha detallat el Procicat. En general, la circulació i els desplaçaments resten prohibits entre les 10 de la nit i les sis del matí. Es podrà sortir per assistència sanitària d'urgència o de farmàcia; el desplaçament laboral per anar i tornar de treballar; per fer cura de persones grans, menors d'edat, dependents o vulnerables per motius inajornables; o el retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge.

D'altra banda, es permet passejar el gos de les 4 a les 6 del matí. En la primera nit, els dispositius policials tindran un caràcter «purament pedagògic», segons ha anunciat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper. Les excepcions inclouen les activitats culturals, que podran allargar-se fins les 22 hores i que els assistents tornin a casa seva entre les 22 hores i les 23 hores.

Sàmper creu que el decret d'estat d'alarma resulta «insuficient»: «Permetrà fer coses, però no totes les que voldríem»

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha lamentat que el redactat final del decret d'estat d'alarma resulta «insuficient» per les competències que es deleguen en les comunitats autònomes. «Permetrà fer coses, però no totes les que voldríem», ha criticat Sàmper, que ha dit que «no és un exemple de cogovernança» com se'ls havia plantejat que seria des del govern espanyol.

Ha argumentat que de les quatre competències que se'ls permet, dues ja les exerceixen —la limitació de les reunions a sis persones i l'aforament en activitats religioses. De més, permet el toc de queda, que s'aplica aquest diumenge, i restringir les entrades i sortides del territori. «Estem lligats de mans», ha insistit. El titular d'Interior confia que es pugui «solucionar» un cop el govern espanyol rebi aquestes «crítiques constructives».