Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla obert de diversos grups de joves al Parc de la Ciutadella de Barcelona

Parcs i jardins públics s'omplen de joves sense respectar les distàncies de seguretat

La majoria de gent s'ha trobat amb amics i aprofita per menjar i beure

Pla obert de diversos grups de joves al Parc de la Ciutadella de Barcelona
El Procicat estudiarà restringir l'accés a parcs i jardins públics per evitar concentracions i pícnics  | ACN

Tot i que es recomana evitar les concentracions de gent, aquest cap de setmana s'han tornat a repetir les imatges de fa set dies amb parcs i places plens de gom a gom. Centenars de persones han aprofitat el bon temps d'aquest diumenge per anar als parcs de Barcelona per menjar i passar el dia. Davant la impossibilitat d'anar a bars o restaurants, tancats per les restriccions, desenes de grups de joves s'han trobat aquesta tarda amb amics a la gespa del Parc de la Ciutadella i han aprofitat per menjar o beure tot i que aquest consum a l'espai públic està prohibit.

La majoria no duia mascareta i tampoc respectava la distància de seguretat. Amb tot, la majoria de grups no superava les sis persones. Precisament aquest diumenge s'ha sabut que el Procicat estudiarà restringir l'accés a parcs i jardins públics per evitar concentracions i pícnics, deixant només obertes les àrees de joc infantil.

 

El toc de queda a Catalunya

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest diumenge al vespre els detalls del toc de queda que es posa en marxa avui mateix. La mesura té lloc entre les 22.00 hores i les 06.00 hores i, segons el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, els controls policials seran «pedagògics» durant la primera nit d'aplicació.

D'altra banda, Eduard Sallent, comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, ha explicat que el cos ha organitzat ja un ampli desplegament arreu del territori català per informar aquesta mateixa nit sobre l'estat d'alarma i, a partir de demà, controlar que es compleixin aquestes mesures.

 

Les excepcions al toc de queda a Catalunya

El cap de Protecció Civil a Catalunya, Sergio Delgado, ha explicat les excepcions al toc de queda, totes elles acreditades a través d'un certificat de declaració autoresponsable:

  • Desplaçaments laborals quan no sigui possible el teletreball
  • Desplaçaments a centres mèdics i a la farmàcia més propera
  • Desplaçaments per atendre persones grans, menors o dependents, d'urgència o d'especial necessitat justificada
  • Desplaçaments a òrgans judicials
  • Desplaçaments de retorn al domicili
  • Sortides a l'exterior d'animals de companyia entre les 4.00 i les 6.00 hores

Delgado també ha anunciat que els establiments públics hauran de tancar a les 21.00 hores —inclosos els restaurants, que no podran servir menjar per portar a partir d'aquesta hora—, i que els espectacles culturals podran acabar a les 22.00 hores i els seus espectadors podran tornar a casa fins a les 23.00 hores. També ha recordat que no hi ha canvis en les mesures aplicades fins ara, i que per tant la restauració continua tancada.