Façana de Mercadona

Mercadona admet el que molts pensen sobre els seus preus: «una burrada»

L'augment dels preus sembla no haver afectat negativament la facturació del 2022

En un context econòmic marcat per la inflació, el preu dels productes ha augmentat considerablement a la majoria dels supermercats. No obstant això, una de les cadenes que ha rebut més crítiques per això ha estat Mercadona, la companyia fundada per Juan Roig.

Al capdavall, la cadena valenciana és la líder per excel·lència pel que fa a quota de mercat. Només l'any passat, va reunir el 25,3%, allunyant-se així de les altres cadenes de distribució, de manera molt notòria.

Mercadona ha tancat l'any amb una facturació històrica per a la cadena

Tot i això, la cadena valenciana no només pot presumir de tenir la primera posició pel que fa a la quota de mercat, sinó a haver batut el seu últim rècord històric pel que fa a facturació. Només aquest any, Mercadona ha aconseguit amassar una facturació de més de 31.041 milions d'euros.

D'aquesta manera, ha aconseguit augmentar la xifra en un 11% respecte a l'any passat, ja que la de l'exercici anterior es va aturar a 27.404 milions d'euros. En total, es podria resumir que Mercadona ha tancat l'any 2022 amb 718 milions d'euros, un 5,6% superior al passat.

Imatge de Juan Roig durant la presentació d'un producte de Mercadona
El president de Mercadona reconeix que els preus han "pujat una burrada" | Mercadona

Però, malgrat les bones noves, el president de la cadena valenciana ha confirmat que la companyia està passant un moment molt complicat i confús respecte a la missió d'empresa. Com ell mateix assenyalava: «hem pujat una burrada els preus, però cal fer sostenible tota la cadena de producció. Si no ho haguéssim fet, hauria estat un desastre».

I és que, segons les seves declaracions a la presentació de resultats de la companyia, ha confirmat que els costos de Mercadona han augmentat en un 12%. Tot i això, el client només ha estat testimoni d'un 10%, ja que la companyia «s'ha deixat la pell en aquests dos punts». Aquest ha estat l'esforç de la companyia per mantenir els preus inicials que alguns proveïdors s'haurien negat a continuar produint.

El costat negatiu d'haver experimentat un augment dels preus

Tot i haver superat la seva marca anterior, Mercadona no ha de celebrar tant a conseqüència de la pujada en els costos. Des que pugessin els preus, la companyia ha hagut de fer front a una reducció de sis punts al marge, ubicant-se així en els 140 milions d'euros.

Així, la seva rendibilitat s'ha vist afectada equiparant-se al nivell de les més baixes de la història de la cadena: 0,025€ de benefici per euro venut. Una xifra que dista de ser igual que la de l'exercici de 2021, ja que es trobava en un benefici de 0,027 €.

Diversos carrets de Mercadona
La rendibilitat de Mercadona s'ha vist afectada | Mercadona

Com també aclaria Juan Roig, la companyia no veia possible topar els preus. Encara que una de les seves màximes sigui oferir els productes al millor preu possible, l'empresari ha assenyalat que això no es pot aconseguir volent «baixar-los artificialment».

El president de Mercadona se sent «orgull de pagar impostos»

A la mateixa presentació de resultats, el president de la cadena valenciana compartia que se sentia orgullós de pagar impostos. Com ell mateix indicava, es tractava del mateix orgull que en pujar els sous dels seus treballadors o guanyar diners.

Sense anar més lluny, la contribució tributària de la companyia ha suposat que les arques de l'Estat se n'hagin vist beneficiades amb una quantitat que frega els 2.263 milions. Es calcula que uns 390 milions d'euros són el resultat de l'impost de societats.

Així mateix, s'ha confirmat que entre els treballadors de la cadena valenciana s'han distribuït 405 milions del benefici obtingut. D'aquesta manera, aquesta xifra ha augmentat un 8%.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!