Façana d'un establiment Mercadona

La gran notícia que acaben de rebre els gairebé 100.000 treballadors de Mercadona

Mercadona apujarà el sou a tota la plantilla a partir de l'1 de gener de 2022

Mercadona apujarà el sou a la totalitat de la plantilla a partir de l'1 de gener del 2022 per aplicar la pujada de l'IPC de final del 2021. I és que l'Índex de Preus al Consum es preveu que se situï prop del 5% a Espanya.

Parlem d'una notícia excel·lent per als prop de 93 300 treballadors que té Mercadona, la companyia liderada per l'empresari Juan Roig, a Espanya. A més d'aquests empleats cal sumar els 95.000 del mercat existent a Portugal.

Dona comprant amb un carret en un supermercat.
Mercadona apujarà el sou a la totalitat dels seus treballadors el 2022. | Mercadona
 

«Mercadona, com fa i ha fet sempre, incrementarà el sou dels seus treballadors conforme a l'IPC acumulat al tancament de l'any», exposen fonts de la companyia a El Español . Per això, una vegada se sàpiga la dada de tancament anual, «procedirem a aplicar-ho perquè les nostres treballadores i treballadors no perdin poder adquisitiu», expliquen.

Mercadona apuja el sou als gairebé 100.000 treballadors que té a Espanya i Portugal

Cal destacar que la inflació està disparada al nostre país. L'IPC va pujar un 0,4% al novembre en relació amb el mes previ i va acabar la taxa interanual en el 5,6%. Són dues dècimes més que a l'octubre i el nivell més elevat des de fa tres dècades.

La taula salarial de Mercadona, publicada pel diari Expansión, és per destacar. I ho diem perquè aquest és el primer grup de distribució per quota de mercat (25%) al nostre país. Per tant, Mercadona és un dels ocupadors més grans d'Espanya.

Treballadors de Mercadona amb una mascareta.
Els treballadors de Mercadona notaran una pujada de sou a les seves nòmines a partir de l'1 de gener de 2022. | Mercadona
 

«És la nostra responsabilitat com a empresa socialment responsable continuar aplicant iniciatives per satisfer les persones que conformen la nostra plantilla», apunten fonts de l'empresa.

L'empresa dirigida per Juan Roig sempre garanteix un contracte i un sou estable per als seus empleats. Un sou que és un 21% superior al Salari Mínim Interprofessional (1108 euros brut/mes). En el darrer tram, més de quatre anys, és un 63% més (amb pagues extres), segons exposa la companyia a la memòria de l'any passat.

Per als empleats amb una antiguitat menor a un any, el salari net mensual és de 1.198 euros; per als que porten dos anys a Mercadona és de 1265 euros. Per als de tres anys a l'empresa valenciana serien 1.360 euros nets; i per als de quatre o més anys assolirien els 1.488 euros.

Un plus com a reconeixement a la tasca dels empleats durant la pandèmia

Pel que fa a Portugal, el salari mínim de Mercadona està al voltant d'un 17% superior al Salari Mínim Nacional (775 euros brut/mes). I a l'últim tram és un 78% més (amb pagues extres).

Alhora, cal sumar dues primes més. Mercadona va repartir 409 milions d'euros en primes als empleats sobre l'exercici del 2020.

D'aquesta quantitat, 366 milions foren en concepte de prima per objectius. A més, cal afegir els 43 milions pagats el mes d'abril per la feina de casa durant la pandèmia del Covid. Amb aquestes primes, els sous més baixos van ser de 1800 euros.

Pel que fa als 95.000 treballadors, un 62% són dones i un 38% homes. El rang d'edat amb més treballadors és entre 40 i 49 anys (41%) i entre 30 i 39 anys (34%). Els empleats per sota dels 29 anys són el 14% i els de més de 50 anys sumen l'11%.