Un home, vacunat a Barcelona el 24/03/2021.

Revelen quina és la vacuna més efectiva contra el coronavirus

Un estudi ha mostrat quina vacuna és més eficaç per fer front a la pandèmia del coronavirus

Per fi, s'ha acabat el debat. Després de l'informe publicat per la revista 'The New England Journal of Medicine', s'ha pogut fer una comparació entre les vacunes Pfizer i Moderna. I és que aquestes dosis s'havien embarcat en una 'batalla' per la màxima efectivitat des del començament del procés de vacunació contra el coronavirus.

Beneïda siguis vacuna!

És sabut que la vacuna va arribar en un moment de plena pandèmia per salvar milions de vides a tot el món. És més, va arribar a la nostra societat i es van transformar en un gran avenç en la lluita contra el coronavirus.

Entre totes les dosis desenvolupades a diverses parts del món, les vacunes de Pfizer i Moderna són de les més conegudes. De fet, s'ho han guanyat a pols. I amb la intenció de comprovar l'eficàcia entre aquestes dues companyies farmacèutiques, la revista 'The New England Journal of Medicine' ha fet una comparació entre totes dues.

D'aquesta manera, es van aparellar 219.842 persones que van rebre la vacuna de Pfizer i 219.842 més que van rebre la dosi de Moderna en funció del seu historial clínic.

Primer pla de les mans d'un sanitari subjectant un vial de vacuna
Les vacunes contra el coronavirus han suposat la salvació de moltes vides a tot el món | GTRES

A més a més, es va tenir en compte altres aspectes relacionats amb la malaltia, en un context en què la variant predominant era Alfa. Es va dur a terme un període de seguiment amb una durada de 24 setmanes per obtenir els resultats estipulats per la revista.

Ni una ni l'altra, totes dues

La investigació va revelar diversos aspectes que van sorprendre en els experts, que van arribar a la conclusió que totes dues són eficaces contra el coronavirus, amb un risc baix d'infeccions irruptives.

Pla detall de la vacunació d'una persona a les Terres de l'Ebre
Les dues vacunes, tant Pfizer com Moderna, són realment efectives | ACN

Tot i això, el risc d'infecció amb la vacuna de Moderna ha resultat ser menor: amb un 21% i un 41% menys risc d'hospitalització segons l'informe. Per tant, ha mostrat ser millor que Pfizer en aquest àmbit.

D'altra banda, aquesta última ha estat considerada més efectiva que la Moderna, amb un percentatge d'efectivitat del 95% i el 94% respectivament.

Una de les autores de la investigació, la doctora Barbra A. Dickerman, ha assegurat que «es recomana encaridament qualsevol de les dues dosis a qualsevol persona que se li ofereixi opció entre ambdues». Tant Pfizer com Moderna han demostrat a la societat que el seu ús ha estat de gran ajuda per fer front al coronavirus.

Imatge d'una xeringa d'una possible vacuna contra la Covid-19
Gràcies a les vacunes hem pogut fer un pas endavant per intentar frenar la propagació del coronavirus | ISTOCKPHOTO (TEKA77)

«Les dues vacunes són increïblement efectives, amb només casos excepcionals», ha expressat JP Casas, epidemiòleg i professor associat al Brigham and Women's Hospital i l'Escola de Medicina de Harvard.

Una armadura que dura mig any

Aquestes dades se sumen a altres estudis publicats per les mateixes companyies farmacèutiques, que contenen informació sobre les vacunes. D'aquesta manera, s'ha arribat a desxifrar que els anticossos són persistents sis mesos després de l'administració de la dosi, sigui mitjançant Pfizer o Moderna.

Una dona rebent la vacuna contra el coronavirus
La vacuna genera una immunitat que dura uns sis mesos aproximadament | GTRES

Un dels principals reptes de la investigació ha sigut garantir que els grups de vacunes estudiats fossin comparables respecte a atributs diferents de la dosi, ja que volien predir la infecció o la gravetat de la malaltia.

El Ministeri de Sanitat ha aprofitat per informar que el 89,4% dels més grans de 12 anys compta amb la pauta de vacunació completa. A més a més, el 91,2% de la població espanyola compta amb una dosi de la vacuna administrada. Llavors, Espanya és un dels països amb més vacunats a tot el món.