Una prestatgeria buida d'un supermercat Mercadona

L'avís que acaba de fer Mercadona a tots els seus clients sobre el desabastiment

El president de Mercadona demana evitar l'alarmisme i aclareix quina és l'actual situació de proveïment de productes

Anar al supermercat és aquests dies una autèntica aventura. La guerra d'Ucraïna i la vaga de transportistes han provocat un efecte dominó d'allò més sorprenent. I és que les prestatgeries dels supermercats tornen a presentar aquests dies una imatge tant sorprenent com dantesca: estan buides

Per sortir d'aquesta espiral de pessimisme, ara el president de Mercadona, Juan Roig, ha volgut llençar un missatge de calma. Segons ell, la guerra d'Ucraïna no està provocant una manca de productes als supermercats de l'Estat. «No hi ha problemes de desproveïment», insisteix. 

L'oli de gira-sol, limitat

Roig ha afirmat que les limitacions de productes com l'oli de gira-sol responen al comportament de compra massiva però no a la falta d'unitats. 

Imatge d'un Mercadona de Catalunya.
L'oli de girasol s'està esgotant dels súpers a causa de la guerra a Ucraïna. | ACN

«És només acaparament, perquè tenim mercaderia més que suficient», ha indicat Roig. El president de la companyia ha fet una crida a la calma als consumidors i ha demanat evitar l'alarmisme.

«Estem preparats per subministrar»

El directiu ha posat d'exemple el comportament dels consumidors durant el primer confinament amb les vendes de paper higiènic, que es van multiplicar per dos en un mes, però que en còmput anual van ser les habituals.

«La cadena, els nostres competidors i els proveïdors estan preparats per subministrar», ha dit, tot recordant que a l'Estat es produeix tres vegades més d'oli d'oliva del que es consumeix.

Imatge d'un supermercat Mercadona buit pel desabastiment
La imatge dels súpers aquests dies està sent dantesca. | @DG34JVR

Obre la porta a decisions impopulars

El president de Mercadona ha reivindicat la qualitat del sector a l'Estat i a Portugal, tot garantint que la cadena agroalimentària estatal és «potent».

Davant d'un conflicte com el provocat per la invasió russa d'Ucraïna, Roig ha assegurat que Mercadona «s'adaptarà a la situació perquè els ingressos siguin superiors a les despeses», encara que calgui «prendre decisions necessàries, però també molestes i impopulars».

El govern també crida a la calma: «La vaga no té incidència»

Aquests dies, per a més inri, també està tenint lloc la vaga de transportistes. En aquesta línia, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, va afirmar que la vaga «no està tenint massa incidència». 

Tot i això, insistia «cal ser prudents i estem fent un seguiment exhaustiu coordinat amb el Ministeri de l'Interior». 

«Crec que cal fer una crida a la calma, que d'això en sortirem tots junts», deia abans de recordar que el president del govern, Pedro Sánchez, havia anunciat un pla de resposta global a la crisi provocada per la guerra d'Ucraïna.

Segons Sánchez, la situació del transport «està controlada», però el govern espanyol «està atent» i «serà sensible». «Estem treballant en el paquet de mesures que ens puguin ajudar a afrontar una situació complexa».

«No és el millor moment per convocar mobilitzacions i aturades», sinó «perquè tots plantegem què podem fer per sortir d'aquesta situació i amortir els efectes d'aquesta crisi que té un abast global».