Mercadona inicia l'expansió de la compra online a la ciutat de Barcelona

El magatzem exclusiu per a online és el primer a Barcelona i el segon que la companyia posa en marxa després d'iniciar el servei a València el maig del 2018

L'equip de Barcelona es compon inicialment de 92 persones i es preveu que la plantilla arribi als 350 treballadors
L'equip de Barcelona es compon inicialment de 92 persones i es preveu que la plantilla arribi als 350 treballadors | Mercadona

Segueix l'expansió del supermercat que més factura a tot Espanya. Mercadona llança avui el nou servei de compra online després de posar en marxa un magatzem exclusiu per a compra online a Barcelona, al polígon de la Zona Franca. Aquest nou sistema de compra estarà disponible inicialment en quatre codis postals dels districtes de Sarrià-Sant Gervasi i de Les Corts, i s'anirà ampliant progressivament a la resta de barris. 

Des de l'empresa, asseguren que aquesta nova compra online suposarà un enorme increment de la productivitat i l'eficiència, que es multiplicaran «fins a vuit vegades», i l'objectiu principal, més enllà de la millora de la web, «té associats canvis estructurals importants que permeten optimitzar els processos». Els clients que resideixin en codis postals que no estiguin coberts, podran seguir comprant com fins ara des de la web clàssica.

Es preveu arribar als 350 treballadors

L'equip que establirà les bases de la nova compra online de Barcelona consta inicialment de 92 treballadors que provenen majoritàriament de botigues físiques de la Ciutat Comtal. S'estima que aquest nombre s'incrementi amb noves contractacions fins a arribar als 350 treballadors en els mesos vinents, segons avanci el procés d'expansió. Els equips dedicats al desenvolupament informàtic, el disseny, el producte, la logística i l’atenció al client romandran a la seu a València, des d'on donaran servei també al projecte online de Barcelona.

Juana Roig, directora general del projecte de compra online de Mercadona, ha destacat que «després de l’èxit a València de la compra online de Mercadona durant el seu primer any de vida, avui arribem a Barcelona amb la seguretat que aquest servei disposa d'un potencial enorme. Preveiem que el llançament en aquesta gran ciutat serà una fita significativa en l’aposta ferma de la companyia per abordar el repte de la venda online en alimentació».

Repartidor amb vehicle propulsat a gas i descàrrega mecanitzada a Barcelona
Repartidor amb vehicle propulsat a gas i descàrrega mecanitzada a Barcelona | Mercadona

L'any 2020, llançament a Madrid

Aquest nou centre logístic online, que disposa de 10.500 metres quadrats i ha suposat una inversió de 7 milions d'euros, disposa d'un sistema d'emmagatzematge en fred per a productes refrigerats i permet que els productes frescos es preparin el mateix dia del lliurament al client. 

Aquest nou model manté la mateixa tarifa (7,21 € / comanda) i amplia l'horari de lliurament de 07.00 a 22.00 hores, de dilluns a dissabte, en franges d'1 hora a partir del dia següent d'haver fet la comanda. La compra es pot fer en català i en castellà, i l'assortiment és molt semblant al de les botigues. Els productes es poden localitzar a través de les categories o del cercador de la nova plataforma, que disposa de fotografies de cada producte i de tota la informació rellevant.

Quant a les fites següents del projecte, Mercadona preveu el llançament de la nova compra online a Madrid a principis del 2020. En els anys vinents, en línia amb l’aposta sòlida pel projecte online, continuarà la seva expansió a altres grans ciutats d'Espanya.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari