Imatge d'una part dels macarrons que Mercadona ha donat al Banc d'Aliments de Barcelona

Mercadona dona més de 34.000 quilos de macarrons al Banc d'Aliments de Barcelona

La cadena de supermercats ha donat durant el 2021 prop de 4.000 tones d'aliments a entitats socials de Catalunya

Mercadona ha lliurat aquest dimecres 68.768 paquets de macarrons —que equivalen a 34.384 quilos— al Banc dels Aliments de Barcelona. Aquesta nova acció de la cadena de supermercats forma part de les donacions que la cadena està fent a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya per tal d'ajudar a superar la situació derivada de la pandèmia.

En aquest sentit, durant els primers nou mesos de l'any, Mercadona ha lliurat 3.846.000 quilos d’aliments, tant secs com frescos, i articles d’higiene personal. A això cal sumar els més de 3 milions de quilos (concretament 3.046.000) donats durant el 2020, any en què la companyia va doblar les seves donacions.

De les 3.846 tones en donacions d'enguany, més de 2.500 s’han repartit entre entitats socials de les comarques de Barcelona, 706 a Tarragona, 426 a Girona i 204 a Lleida. Des de principi d’any, la companyia ha fet efectives diverses donacions de productes de primera necessitat al Banc dels Aliments de Barcelona.

La tasca del Banc dels Aliments «és molt important»

Durant l'acte de donació, la presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau, ha recordat que «l’actual situació d’emergència social derivada de la pandèmia de la Covid-19 que estem patint ha suposat un increment de les persones ateses d’un 35%». Així mateix, ha destacat «el repte que significa el fet de poder garantir un repartiment d’aliments suficient i, al mateix temps, variats i saludables».

Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a Barcelona Nord i Girona, Santi Mont, ha assenyalat que «la destacada tasca que està duent a terme el Banc dels Aliments de Barcelona, així com la resta d’entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya». Així mateix, ha recordat «els més de 3,8 milions de quilos d’aliments i articles d’higiene personal donats enguany».

Mercadona col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques

A Catalunya, la cadena valenciana de supermercats col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques. Entre aquestes hi ha els quatre bancs dels aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, així com les seves entitats col·laboradores, la Creu Roja a Catalunya, i el Banc de Productes no alimentaris La Nau, entre d’altres.

Del total d’entitats, 98 corresponen a les comarques de Barcelona, 27 a Tarragona, 22 a Girona i 9 a les comarques lleidatanes. A més, cal afegir que totes les botigues de Mercadona, un total de 250, participen en donacions de productes no aptes per a la venda, però si per al consum des de fa més d’un any.