No tot el que ens ocorre en aquests temps convulsos es pot atribuir a les limitacions ocasionades per viure en una pandèmia, en alguns moments tenim moments per a somriure, i sobretot per a l'esperança. Amb l'arribada del Nadal es va desplegar la sensació que res canviaria i que les tradicions es mantindrien tal com es recorden, però no ha estat així.
Si bé és cert que hi ha lleis no escrites que semblen repetir-se, com que els diners atreu els diners, i que els daus tendeixen a caure del costat que més pesa. En aquesta època de tradicions hi ha un clàssic que reuneix a tots els membres de la família —en aquesta ocasió amb mascareta— amb el pack tradicional de dècims de loteria. El descrit és el Gordo de Nadal.
S'encarrega de portar a les cases la fortuna aleatòria dels diners, normalment ho fa en aquelles més anònimes, però hi ha altres ocasions en les quals la persona ja era afortunada amb anterioritat, almenys en capital, és el cas de Mercedes Milá.
Superstició com a forma de vida
La presentadora de televisió s'ha caracteritzat per creure en les arts més tendencioses de l'atzar. Prova d'això el programa que la va llançar a la fama, 'Gran Hermano'. Alguna cosa s'amagava darrere d'aquell 12+1 que va arribar a les pantalles dels televidents espanyols en un dels vaixells almirall de Mediaset.
Però va ser a la vuitena edició on la presentadora va ser agraciada amb la sort de les boles del bombo. El 2006, després de l'últim programa de la temporada, l'estrella rebia la notícia que al costat dels seus companys de la productora Zeppelin un dels seus dècims havia resultat premiat.
Amb motiu de l'èxit mediàtic, una part dels beneficis que van resultar d'aquella tasca de l'atzar van acabar en les butxaques dels treballadors que participaven en el 'reality' de la serra de Guadalix.
Altres persones de renom a qui El Gordo els hi ha canviat la vida
Soraya, la cantant que va aconseguir la fama després de la segona edició del 'talent xou' Operación Triunfpo, va tenir una amable trobada amb la fortuna. Per si mateix, l'artista té el costum de comprar loteria en cadascuna de les ciutats on té actuacions, per a després repartir-la entre els seus pares.
Un d'aquests anys, la sort va premiar el gest, quan un d'aquests bitllets premiats va resultar ser l'afortunat. El dècim era un segon premi de 125.000 euros, que ateses les xifres de probabilitat escala a una probabilitat entre cent mil.
Sens dubte un dels casos més entranyables i que per casualitat ha portat major fortuna és el de Nacho Guerreros. Si bé ell no va ser directament l'afortunat, el seu progenitor va tenir la sort de comprar un dels bitllets premiats el 2002. Ho va compartir amb ell, i amb aquests diners, l'actor va invertir en un negoci de decoració.
Però la decisió que realment faria canviar la seva vida va ser l'adquisició dels drets de l'obra 'Bent', de Martin Sherman, que més tard adaptaria al teatre i amb la qual va aconseguir un premi de la Unió d'Actors. Després del reconeixement, Guerreros va aconseguir un paper a 'Aquí No Hay Quien Viva' per a acabar afermant-se en la sèrie 'La que se Avecina', l'autèntic programa d'entreteniment de Mediaset.
En la majoria de casos la fortuna no atén els problemes de qui la rep o pateix, però també és cert que en una època on escassegen les alegries no seria de grat desprendre's d'allò que aporta una flama d'il·lusió. Sigui o no algú reconegut per l'opinió pública.