Més de 20 ferits, vols cancel·lats i molts problemes a Portugal pel pas del ‘Leslie’

El cicló ha tocat terra finalment com a tempesta tropical i ha arribat més debilitat a Espanya, on s’han registrat vents de fins a 100 km/h

L’arribada de l’huracà ‘Leslie’ a la península ibèrica ha causat molts problemes a Portugal. Tot i que ha tocat terra ja com a tempesta tropical, més afeblit, ha causat almenys 27 ferits, vols cancel·lats i moltes incidències en terres portugueses. Finalment, la tempesta tropical ha arribat a Espanya més debilitada del previst, amb vents de fins a 96 km/h a Zamora. 

La tempesta ha entrat més el nord del que s’esperava, a uns 200 quilòmetres al nord de Lisboa, com a tempesta tropical, descartant que sigui el primer huracà en arribar a L’Europa continental. A Espanya ha afectat al principi especialment l’oest de Castella i Lleó, Extremadura i Galícia amb pluges i forts vents, sense que, per ara, constin incidències destacables. On sí que ha fet mal, però ha estat a Portugal.

A més dels ferits, hi ha hagut moltespersones desallotjades, com a mínim 2.000 incidències importants amb la caiguda de més de 1.000 arbres i desperfectes en centenars d’estructures, especialment per la caiguda de plaques metàl·liques de les estructures. També hi ha prop de 350.000 habitatges sense electricitat, mentre que els vols cancel·lats arriben als 50 entre Lisboa, Madeira i Porto. 

L’arribada del ‘Leslie’ ha Portugal ha deixat ràfegues de vent que localment han superat els 170 km/h i fortes pluges al nord del país. Un cop ha arribat a Espanya, la tempesta es convertirà en depressió i anirà avançant d’oest a est escombrant tot el país amb pluges abundants i vent  que anirà perdent pistonada. Les precipitacions més importants les esperem al nord de la península.

Trajectòria prevista avui pel 'Leslie'
Trajectòria prevista avui pel 'Leslie' | NHC

 

Temporal de pluja a Catalunya a partir d’aquesta tarda

Les restes del ‘Leslie’ toparan amb una depressió al Mediterrani i la combinació serà explosiva, ja que a partir de la tarda i vespre cauran pluges molt fortes a Tarragona i Lleida que, al llarg de la nit, aniran avançant per tot Catalunya. Localment es poden acumular més de 100 l/m2 amb tempestes fortes i calamarsades. Una situació que haurem de seguir amb molta atenció.