La celebració d'una revetlla de Sant Joan

Els municipis de Catalunya on estarà prohibit tirar petards i encendre fogueres

Preocupació davant el risc d'incendis i les altes temperatures

Preocupació amb l'arribada de la revetlla de Sant Joan, davant el risc d'incendis i les altes temperatures. D'aquesta manera, diversos pobles catalans han decidit restringir l'ús de petards durant la celebració del dia 23 de juny.

L'ajuntament de Vallromanes, al Vallès Oriental, i l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix, al Vallès Occidental, han prohibit la venda de petards en tot el terme coincidint amb la proximitat de la revetlla de Sant Joan, així com el seu llançament i l'encesa de fogueres.

Es tracta d'una mesura que s'aplica per prevenir possibles incendis, després d'una forta onada de calor i d'una llarga etapa amb pluges minses que fan que el bosc estigui més sec del que seria habitual.

Altres municipis, com Bigues i Riells del Fai, al Vallès Occidental, Vallirana o Castellví de Rosanes, al Baix Llobregat, també han prohibit l'ús de material pirotècnic en tot el terme municipal, així com l'encesa de fogueres tradicionals de la nit del 23 de juny.

Un Sant Joan sense petards

En el cas de Vallromanes, s'ha emès un comunicat que actua en defensa dels boscos i també dels animals.

«Queda prohibit fer fogueres, llançar coets, focs d’artifici i altres artefactes pirotècnics a cap indret del municipi, durant els mesos de juny a setembre, en conseqüència no es permet la venda de pirotècnia a tot el terme municipal», destaca el text.

A Valldoreix s'ha decidit actuar de la mateixa manera. «Atès l'elevat risc probvot per les altes temperatures, us demano que us abstingueu de celebrar les revetlles amb fogueres, petards o focs d'artifici», assenyala el president de l'EMD, Josep Puig, en un missatge institucional.

Altres municipis, com Bigues i Riells del Fai, Castellví de Rosanes o Vallirana han optat per prohibir l'ús de material pirotècnic a tot el municipi, així com l'encesa de fogueres.

La majoria dels municipis mantenen aquestes prohibicions fins als mesos de setembre i octubre.

D'altra banda, al municipi d'Olivella, al Garraf, afectat per un incendi forestal des de dissabte, reedita la limitació de llançament de petards a un únic punt del municipi, la plaça de Catalunya, només per a menors de 16 anys en companyia d'un adult.

Això serà possible sempre que no siguin petards voladors, i amb horari limitat: el dia 23 de juny des de les 17:00 hores de la tarda i fins a la 1:00 hores de la matinada, i el dia 24 des de les 17:00 hores i fins a les 20:00 hores.

▶️ Hola Sant Pere 2022

Municipis afectats per les mesures

  1. Vallromanes, Vallès Oriental.
  2. Valldoreix, Sant Cugat del Vallès.
  3. Bigues i Riells del Fai, Vallès Oriental.
  4. Vallirana, Baix Llobregat.
  5. Castellví de Rosanes, Baix Llobregat.
  6. Sant Esteve de la Sarga, Pallars Jussà.