Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Messi i Antonella

Messi i Antonella donen mig milió d'euros més contra el coronavirus

Se sumen als 500.000 euros que van aportar el març a l'Hospital Clínic de Barcelona

El coronavirus  s'ha endut per davant la vida de milers de persones i ha posat tot el país del revés generant una veritable  crisi  a tots els nivells. La lluita contra la pandèmia continua i mentre els sanitaris segueixen a primera línia donant servei als malalts i els científics avancen en les seves investigacions per combatre la Covid-19, el món de l'esport s'ha unit també a la batalla.

Leo Messi  i Antonella Roccuzzo acaben de donar 500.000 euros a la Fundació Garrahan de l'Argentina, el seu país natal, per la compra de material sanitari, equipament de protecció i equips de ventilació per als hospitals, després de donar també mig milió d'euros a l'Hospital Clínic de Barcelona a finals de març. Però els Messi no són els únics que han mogut fils per posar el seu granet de sorra. 

Les donacions de Guardiola i el Real Madrid

Pep Guardiola ha donat un milió d'euros per a material sanitari a la Fundació Àngel Soler Daniel, que gestiona el Col·legi de Metges de Barcelona. El tècnic català contribueix així a la compra de material i equipament sanitari a Catalunya

Per la seva banda, els futbolistes del Real Madrid confirmaven a través de Sergio Ramos que faran una donació conjunta seguint l'exemple del club, que ja ha aportat material sanitari, segons informava la presidenta de la Comunitat de Madrid,  Isabel Díaz de Ayuso.

Les ajudes d'Isco, Pedro i el xeic de l'Almeria 

A més de les donacions, molts professionals de l'esport han optat per engegar campanyes ajudant-se del poder de les xarxes socials per recaptar fons contra la Covid-19. És el cas, per exemple, d'Isco Alarcón, que junt amb la seva parella, l'actriu Sara Sálamo, han llançat la iniciativa 'Descorónate' per aconseguir 500.000 euros en material sanitari per als hospitals.

'Pedrito', l'exfutbolista del Barça, ha finançat més de 3.000 pantalles protectores pels professionals sanitaris i cossos i forces de seguretat de l'Estat, a través de la seva fundació. Diego Pablo Simeone, més conegut com a 'Cholo', també ha recaptat fons per la pandèmia i el xeic propietari de la UD Almería, després de fer una donació de 500.000, n'ha fet una segona de 700.000, a repartir entre els més necessitats, el personal sanitari, els treballadors que han perdut la feina i els voluntaris que lluiten contra la malaltia.