Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Leo Messi despedida FC Barcelona

Laporta paga les conseqüències de la marxa de Messi i se'n penedeix

S'esperava que l'impacte fos menor

Messi no es troba en un bon moment. Tampoc ho fa el Barça. El matrimoni que mai hauria d'haver-se separat passa per un calvari.

Mentre Messi falla penals a la Champions, el Barça perd diners. No li afavoreix a cap dels dos la separació.

L'últim partit va ser la certificació del desastre

Messi semblava que començava a funcionar. Havia fet dos partits excel·lents a la Ligue 1 abans d'enfrontar-se al Reial Madrid. I el dia més important no va estar encertat.

El penal fallat condemna el partit de Messi. No va ser un partit dolent, però pels estàndards de l'astre és un suspens de manual. El perill no passava per les seves botes ni molt menys.

El joc de Leo va veure's minimitzat pel nivell excel·lent de Kylian Mbappé. Com porta sent tota la temporada. Mentre Mbappé fa la seva millor temporada de la seva carrera, Messi fa la pitjor.

I és que sembla que troba a faltar Barcelona. A les celebracions i al joc.

Sense Messi, el Barça ha perdut més del que esperava

El Barça també troba a faltar i molt a Leo Messi. No només en l'àmbit esportiu, que també, sinó a l'àmbit econòmic.

Laporta treballa per arreglar la situació financera del club. El Barça necessita nous patrocinadors i nous contractes. Sense Messi, s'està complicant més del compte.

Laporta a roda de premsa
Necessiten tancar l'Espai Barça i l'acord amb Spotify | Europa Press

Mateu Alemany va declarar fa pocs dies que el Barça "ha perdut molt comercialment". Aquestes eren les paraules desoladores. 

Messi era el gran atractiu del Barça. Sense dubte la gran part de les samarretes que es venien eren d'ell. I això, és la punta de l'iceberg.

Sense l'astre, les marques no consideren al Barça tant atractiu. Encara el consideren, òbviament, però d'una menor manera. Fins i tot, Nike volia replantejar el contracte amb el Barça perquè comptaven amb la presència de Messi fins que es retirés.

No va ser una sorpresa la seva marxa

A sobre, la marxa de Messi podria ser evitada. Mateu Alemany va admetre que l'astre argentí podria haver-se quedat al Barça

La condició era acceptar ser part de l'acord del CVC i La Lliga. Acceptar l'acord significava un canvi de les finances molt importat i hipotecar al club. 

Alemany confirmava: "lamentablement no va ser una sorpresa. Va ser la realitat.". Laporta va decidir posar per davant al Barça que a Leo Messi

Laporta no havia previst que li esperava esportivament. El conjunt de Ronald Koeman començava molt pitjor de l'esperat. Va haver de rescindir el contracte de Koeman i donar l'equip a Xavi.

Xavi va agafar l'equip a novena posició i ha aconseguit pujar-lo a llocs de Champions League. El president es va veure obligat a fer una aposta arriscada com canviar de tècnic en mig d'una temporada.

Laporta treballa per portar un substitut

Sabent com ha funcionat el Barça després de la marxa de Messi, potser Laporta es penedeix de deixar-li marxar. Més, sabent que es podia quedar.

La realitat és que treballa per suplir la baixa de Leo Messi. L'astre és insubstituïble, però afegir dues o tres peces que puguin donar l'extra de qualitat que necessita el Barça.

El primer pas ha sigut amb Ferran Torres. Adama, Aubameyang i Dani Alves són més fitxatges circumstancials per intentar classificar-se a Champions. El mateix passa amb els fitxatges que es va fer a l'estiu, on el més destacat és Memphis Depay. 

Memphis ha sigut un bon jugador amb el Barça, però no encaixa amb les idees de Xavi. L'esperança dels fitxatges de l'estiu anterior és Eric García. Laporta i Xavi volen que sigui el central del Barça per tota la dècada. 

El següent moviment de Laporta és intentar incorporar un jugador del calibre de Messi. La preferència principal és la d'Erling Haaland. Actualment, fa feina per fer-ho.