Imatge d'una persona amb una bossa i una mascareta

La mesura a Espanya que l'OMS elogia: «Un exemple a seguir per a la resta d'Europa»

L'OMS lloa la cobertura sanitària espanyola

L'Organització Mundial de la Salut trenca una llança a favor d'Espanya. Aquest cap de setmana, l'oficina regional de l'OMS a Europa ha lloat la cobertura sanitària espanyola, arribant a assegurar que «és un exemple per a la resta d'Europa». A més, l'OMS aplaudeix les noves exempcions dels copagaments de les receptes ambulatòries, un canvi que s'espera que a llarg termini beneficiï a uns sis milions de persones.

Segons recull el 'Huffington Post', l'organisme de l'OMS destaca: «En adoptar mesures per establir una política de cobertura resistent, que garanteixi que les persones no perdin la cobertura sanitària quan el seu nivell de vida o la seva salut disminueixin i que els hi doni dret a una protecció més gran quan es trobin en situacions vulnerables, Espanya constitueix un exemple a seguir per a la resta d'Europa».

Un exemple, bàsicament, perquè des del passat 1 de gener, diversos col·lectius com els nens amb discapacitat, pensionistes amb rendes baixes o llars que reben prestacions per fills ja no han de pagar els medicaments que se'ls hi recepta.

L'OMS, rendida

I és que la lloança de l'OMS no acaba aquí. L'organització també felicita el govern espanyol per haver destinat gairebé 50 milions d'euros a l'atenció de la cobertura dental: «Aquest canvi pretén reduir les desigualtats en l'accés i reforçar la protecció financera, en línia amb les recomanacions de l'OMS sobre com els països poden avançar cap a la cobertura sanitària universal», destaquen.

«Llum al final del túnel»

És el que va assegurar l'OMS fa un parell de setmanes. El seu secretari general, Tedros Adhanom Ghebreyesus, va mostrar clarament la seva satisfacció per la reducció de la transmissió durant les últimes setmanes assegurant que hi havia «llum al final del túnel». Tot i això, admetia que la situació de la pandèmia a Europa continua sent molt preocupant i advertia: «L'incendi no s'ha sufocat, però sí que s'ha reduït el seu abast. Tot i que si deixem de lluitar tots els fronts es tornaran a estendre».

Per aquest motiu i per tancar la seva declaració, Tedros va animar als països a seguir prenent unes «mesures senzilles» que, segons ell, estan donant els seus fruits per poder guanyar la batalla al coronavirus.