Gente paseando en una ciudad del sur de España en el primer día de salida de los niños (26/4/2020)

El Govern explica alguns matisos sobre les sortides d'aquest pròxim dissabte

Existien molts dubtes per part de la ciutadania de com seria la desescalada i avui han explicat diferents punts que ens afecten a tots

Avui, dijous 30 d'abril, el Govern ha donat a conèixer les condicions en què podrem sortir a partir d'aquestdissabte, 2 de maig, al carrer. Existien molts dubtes per part de la ciutadania de com seria la desescalada, i avui han explicat diferents punts que ens afecten a tots.

El Govern ha explicat que ha estat treballant en quatre fases, entre les quals es trobaven «passejar i realitzar activitat física». A més, també han aclarit els límits pel que fa a l'edat de les persones que puguin sortir de les seves llars, així com els horaris d'aquestes sortides, de manera que no es creïn aglomeracions.

Els menors de 14 anys i la gent gran també podran sortir de casa seva durant una hora. Però no es podrà accedir a parcs ni zones d'oci per a menors.

A més, han afegit que les comunitats autònomes poden realitzar propostes per dur a terme la desescalada, ja que ha provocat gran enuig entre els diferents territoris el fet que, al principi, la desescalada hagués de ser de caràcter provincial.

Compareixença del Ministre al Congrés

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comparegut aquest dijous, per sisena setmana consecutiva, davant la Comissió de Sanitat del Congrés. Ha informat als grups parlamentaris sobre la situació de la crisi sanitària generada per la Covid-19 i sobre l'evolució de les mesures preses pel seu departament per acabar amb la pandèmia.

El ministre ha acudit a comparèixer en seu parlamentària a petició pròpia i per sol·licitud de PP i Vox, que havien reclamat la seva presència a la Cambra baixa, perquè donés compte de les decisions preses pel departament que dirigeix Illa en l'última setmana.

La presència del responsable de Sanitat al Congrés s'ha produït, en aquesta ocasió, dos dies després que el Govern fes públic el Pla de desescalada per a la població, amb l'objectiu d'arribar a la denominada per l'Executiu«nova normalitat» a finals de juny. També ha estat la primera intervenció d'Illa després de la decisió del Govern de permetre la sortida controlada de nens al carrer després de més de 40 dies confinats.