Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Les pluges tornen a Catalunya

La gota freda torna a Catalunya més activa del previst

Al matí, les pluges arribaran a les Terres de l’Ebre i zones properes, però arribaran a més punts, especialment del litoral i prelitoral

Les pluges tornen a Catalunya
Les pluges tornen a Catalunya | Arxiu

 

La gota freda que afecta aquests dies la nostra zona mediterrània i que ens va portar pluges entre els dies 10 i 11, torna a pujar de latitud després que estigui deixant un temporal històric al sud-est de la península amb, de moment, 3 morts, diversos ferits, greus inundacions i molts problemes. Aquest divendres la borrasca torna a Catalunya i, tot i que no serà ni de bon tros com el que ha passat al sud-est peninsular, portarà núvols que, a partir d’aquest mateix matí, deixaran pluges i algun xàfec intens a les Terres de l’Ebre, estenent-se a més punts al llarg del dia. 

Imatge del radar aquest migdia
Imatge del radar aquest migdia | Meteocat

 

De moment, la massa de pluja que ha arrancat a primera hora del matí des del nord d’Algèria i que ha escombrat part de les Balears, ha arribat al matí a les Terres de l’Ebre, on no es descarta algun aiguat. Al llarg del migdia i tarda, aquestes precipitacions poden arribar a molts punts de Catalunya, però especialment al litoral, prelitoral i meitat sud de l’interior. De fet, l'última imatge del radar mostra una línia de precipitació feble arribant a l'àrea de Barcelona. 

Deixaran quantitats poc importants d’aigua, però haurem d’agafar el paraigua abans de sortir de casa per si de cas a gran part de Catalunya. On més pot ploure és a les Terres de l'Ebre amb, de forma local, entre 10 i 15 l/m² en els millors dels casos, però quantitats molt minses a la resta del territori. En canvi, el nord de Catalunya quedarà més al marge d’aquesta situació, especialment al voltant del Pirineu. 

To i que en principi no han de ser importants, a les comarques de Tarragona algun xàfec pot ser intenses, i haurem d’anar seguint amb molta atenció l’evolució d’aquesta gota freda que cada dia està portant sorpreses. Al seu pas per les Balears i sud-est peninsular aquest matí i matinada, l’aigua ha deixat autèntics aiguats, com es pot veure en aquestes imatges:

Temps mogut la resta del cap de setmana

El temps no fa net aquest cap de setmana i la gota freda seguirà passejant-se molt a prop de casa nostra, cosa que, de ben segur, farà variar les previsions al llarg dels propers dies. De moment, tot sembla indicar que dissabte quedaran alguns ruixats febles a punts de la costa, prelitoral i sud de Catalunya, sense descartar-los a més zones del territori, però poca cosa. Diumenge sembla que les pluges podrien tornar amb més ganes a molts punts de Catalunya, amb unes temperatures que seguiran similars amb ambient càlid al migdia.  

També et pot interessar...