Protecció Civil ha activat el Pla Ventcat

Els meteoròlegs alerten de què passarà a les pròximes hores en 4 zones de Catalunya

Les àrees més afectades seran: Tarragona, les Terres de l'Ebre, Lleida i el Pirineu i el Prepirineu

Temps inestable en les pròximes hores a Catalunya. Protecció Civil ha activat el pla VentCat a causa de les fortes ratxes de vent que es preveuen per aquest dilluns a la tarda i molt especialment per demà dimarts arreu del territori català. D'aquesta manera, s'ha activat l'alerta per advertir a tots els ciutadans davant aquest canvi de temps.

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències Ventcat davant la previsió d'un episodi amb fortes ratxes de vent aquest dilluns i sobretot aquest dimarts a bona part del territori. Així ho ha informat a través de les seves xarxes socials. 

«Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del Pla Ventcat per la previsió de fort vent sobretot dimarts».

Quatre zones afectades

Segons preveu el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir d'aquest dilluns a la tarda i vespre, el vent pot bufar amb cops de més de 72 km/h sobretot a les comarques de Tarragona, Terres de l'Ebre, sud de Lleida i comarques del Pirineu i Prepirineu.

El vent bufarà de components nord i oest, i al Pirineu és possible que se superi a cotes mitjanes i altes. De cara a aquest dimarts, l'episodi s'ha d'intensificar i l'afectació s'estendrà al litoral i prelitoral central i sud, on les ratxes podran superar també els 72 km/h.

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats a l'aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres. Així, cal anar amb molt de compte en els desplaçaments amb cotxe i en les àrees de més densitat d'arbres. 

A més, també a escala urbana cal ser molt prudent amb la possible caiguda d'elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. En l'àmbit preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrere de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través de les seves xarxes socials com Twitter @emergenciescat.