Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Estanc

Nous preus a tots els estancs de Catalunya: El BOE anuncia què costa el tabac

Les persones fumadores tornen a rebre males notícies

Nou revés per a les persones fumadores. El preu de molts paquets de tabac torna a pujar, tal com es va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el darrer dissabte. Segons el document oficial, aquesta variació es va dur a terme des del mateix dia 19 a tots els estancs: afecta tant els de la Península com els de les Illes Balears.

A continuació, et mostrem les diferents marques de tabac que alteren els seus preus. Afectarà cigarretes, cigars i tabac en pipa en les diferents versions, sigui per paquets o unitats.

La pujada del tabac

Des de dissabte, els fumadors de Bravo Clásico Black is Black (20 unitats/paquet) i Denim Fresh Breeze (20) hauran de pagar 4 € per paquet. D'altra banda, Verso Blue i Verso Red (20) passaran a costar 3,95 €.

Pel que fa a cigars i cigarretes, el preu per unitat serà el següent. Pels Year of the Rabbit (24) de la firma Brujito caldrà abonar 6,95 €. De la marca Camacho, els Nicaragua Gran Churchill i els Nicaragua Robuto s'eleven fins a 8,50 € i 7,90 €, respectivament. Els Connecticut Machitos implicaran un desemborsament de 3 €, davant dels 8 € dels Connecticut Robusto.

Els Carojo Machitos i els Criollo Machitos (6) passen a tenir un cost de 3 €. Per la seva banda, els Carojo Robuto Tubos (10) i els Criollo Robusto valdran 8,25 € i 8 €, respectivament. Els darrers increments que contempla aquesta marca són els de l'Equador Robustos Tubos (20) i Robustos Tubos Dispenser (15), que a partir d'ara costaran 8,25 €.

Tabac
El BOE va publicar l'increment de preus d'algunes cigarretes. | Getty Images

Pel que fa a la marca Davidoff, també patirà una pujada de preus rellevant: Aniversario Entreacto (4) costarà 9,30 €; Aniversario Short Perfecto (4), 16,50 €; i Aniversario Special R Tubos (3), 21,40 €. Els Daviddoff Millennium Robusto Tubo 3 implicaran un desemborsament de 20,20 €, mentre que l'Escurio Gran Perfecto costarà fins a 16 €. Els Grand Cru número 5 (25) valen 10,20 €, mentre que els Nicaragua Diadema arriben als 19, 25 €.

D'altra banda, els Signature 1000 passen a tenir un preu de 10 €, davant els 22,40 € del Winston Churchill Late Hour Churchill (20). Quant als Yamasa Petit Churchill (14), costaran 11,70 € després de la pujada recent. Els de la marca La Flor de la Isabela, els Corona i Corona Celofán valen 0,40 € i els Coronites (25), 0,36 €. Els Panter Pocket FIlter Swirl Green (10) es presenten amb un valor de 0,20 €.

Si vols conèixer tots els preus del tabac, només has d'acudir a la pàgina del BOE.

Les mesures per rebaixar el consum de tabac

El consum de tabac va tornar a repuntar durant els darrers dos anys a conseqüència de la pandèmia. Hi ha preocupació entre les autoritats sanitàries per l'enorme retrocés produït en aquest període. S'havien fet passos importants per reduir el nombre de persones fumadores, però ara cal tornar a treballar en aquesta línia de descens.

El Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme pretén rebaixar el nombre d'estancs a la meitat. En lloc de la ràtio de dues expenedories de tabac per cada 10.000 habitants, es fixaria en un només per a aquest grup de població.

També reclamen que es disminueixin els punts de venda amb recàrrec. Dels 18 punts de venda actualment per cada 10.000 habitants, pretenen que només hi hagi 3. Una altra de les propostes fa referència als menors: volen evitar l'entrada de joves als estancs, així com la venda de joguines i articles que els resulten atraients. Consideren que el més lògic serà fixar una distància d'almenys 500 metres respecte als centres educatius.