Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona amb un paraigua sota la pluja

Els meteoròlegs avisen d'un brusc canvi de temps aquesta tarda: 13 comarques en alerta

El temps d'aquesta tarda anirà marcat per contrastos

El temps dels últims dies ens té totalment desconcertats. Fregar els 32ºC ja és quelcom habitual i pel carrer és d'allò més comú veure gent que va a la platja o a la piscina.

Aquesta tarda, però, les coses podrien canviar: la tònica de matins assolellats i tardes de pluja podria tornar. 

Tornen els ruixats de tarda

Tal com ja va alertar el meteoròleg Francesc Muri, «s'esperen ruixats dijous i divendres», però, aquests, sembla que s'avançaran i començaran aquesta tarda.

L'aparició de ruixats i tempestes, d'aquesta tarda de dimarts, es concentrarà, sobretot de les 12h fins a les 18, on poden caure xàfecs acompanyats de tempesta i localment de calamarsa. 

Els núvols creixeran a partir del migdia, sobretot al nord-est, al Pirineu i al Prepirineu. Uns núvols que, al llarg de la tarda, deixaran el cel molt ennuvolat a la meitat nord del país. 

Alerta per fortes pluges

Les pluges apareixeran a les comarques del Nord. Concretament, s'esperen xàfecs al Pallars Jussà, a l'Alta Ribagorça, al Pallars Sobirà, a l'Alt Urgell, al Solsonès, a la Cerdanya, al Berguedà, al Ripollès, a Osona, a la Garrotxa, a la Selva, al Pla de l'Estany i al Gironès.

Previsió meteorològica per aquest dimarts 23 de juny de 2023 a Catalunya
Aquesta tarda hi ha 13 comarques en alerta per pluges. | Meteocat

En aquests punts, s'esperen xàfecs d'intensitat entre feble i moderada on, puntualment, poden anar acompanyats de tempesta i calamarsa. Les quantitats de precipitació acumulada no seran grans, al contrari, minses o poc abundants en general, tot i que puntualment podrien ser abundants.

Localment, durant la tarda, les pluges també podran afectar punts del nord de la depressió Central. Quant a temperatures, aquestes, seran, generalment, més baixes, encara que la màxima serà de 36ºC.

La costa, totalment assolellada

Si bé al nord la previsió és de canviar les tovalloles pels paraigües, al sud, tot el contrari. La previsió meteorològica d'aquesta tarda per a les Terres de l'Ebre, Lleida, Barcelona, el Camp de Tarragona i alguns punts de la Catalunya Central, i Girona és de temps d'estiu.

No es preveuen xàfecs en aquests territoris, ni tampoc es preveu que sigui una tarda ennuvolada, més aviat tot el contrari. Les temperatures seguiran a l'alça, i s'espera que s'enfilin entorn dels 30ºC. La màxima serà de 35ºC a Lleida