YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un metge dona l'alta a un nen de 4 anys i mor just 3 dies després

El doctor el va enviar a casa sense tenir els resultats definitius de les proves que li havien realitzat

Mans d'un nen dibuixant sobre un paper
El doctor el va enviar a casa sense tenir els resultats definitius de les proves que li havien realitzat| PIXABAY
 

El matí del 26 de novembre de 2018 Katrina Keegan va patir la pèrdua més dolorosa: la mort del seu fill, Sheldon Farnell. Una defunció que va arribar tan sols tres dies després que el petit fos ingressat a l'hospital i el metge li donés l'alta.

Negligència mèdica

El nen, de només quatre anys, va començar a sentir-se malament i ella va decidir portar-lo a un centre mèdic. Allà li van fer diverses proves per tractar d'esbrinar què era el que li passava al nen. I en un dels resultats provisionals, va donar positiu en sèpsia.

No obstant això, després de tres dies ingressat, una notable millora en el seu estat de salut va fer que el doctor que l'atenia pensés que el positiu en aquelles anàlisis havia estat per contaminació, per la qual cosa va donar l'alta a Sheldon. El menor va ser enviat a casa sense que el metge arribés a veure els resultats definitius de les proves que li havien fet uns dies enrere. Uns resultats que van confirmar el positiu en estreptococ del grup A, un bacteri que pot causar sèpsia, després de les anàlisis finals d'hemocultiu.

Sheldon corria un greu perill d'emmalaltir considerablement; tant, que fins i tot un altre especialista, el doctor Settle, va advertir el metge que havia atès el menor de la greu situació i li va recomanar que se li administrés amoxicil·lina.

Va ser llavors quan, des de l'hospital, van intentar contactar amb la família de l'infant, però no ho van aconseguir. I tot i les advertències de l'altre sanitari, que fins i tot va arribar a proposar avisar la policia, el doctor Lawson va pensar que el cas del petit no era tan greu i que no passava res si s'alertava l'endemà als seus pares. Però l'afecció de Sheldon sí que era greu; tant, que, tal com han assenyalat ara des de 'Chronicle Live', aquella mateixa nit va haver de ser traslladat d'urgència fins a un centre mèdic, on va romandre ingressat fins a morir l'endemà.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«El meu fill em va pregar que no el deixés morir»

Aquest 2021 es compliran tres anys des que va tenir lloc la tràgica mort d'aquest petit, però és ara quan s'està duent a terme la investigació davant d'un possible cas de negligència mèdica. La seva família ha demanat justícia davant el qual consideren que va ser un greu error del sanitari, que va costar la vida a Sheldon, i ha relatat els punyents últims moments amb el petit.

«El meu fill em va pregar que no el deixés morir», ha narrat Karina Keegan. «Cap nen de quatre anys hauria de saber que morirà. Ell podria i hauria d'haver tingut una vida fantàstica. El meu Sheldon sempre tindrà quatre anys», assegura la mare.

D'altra banda, el doctor Lawson, qui es va jubilar l'estiu de 2019, ha mostrat el seu «penediment de per vida» per haver fet un diagnòstic incorrecte al menor i no haver sabut veure la gravetat de la seva patologia. «No sabia que es tractava d'una infecció greu», ha assenyalat. «He admès aquest matí que una part del meu coneixement i de la meva experiència no van apreciar que un hemocultiu positiu s'havia de tractar amb tanta urgència», afegia.

«Estava equivocat, però no vaig ser-ne consistent. No em vaig adonar que tenia tanta importància», ha tornat a ressaltar. «No em van donar cap indicació del que hauríem d'haver fet a través de l'informe de microbiologia. L'única cosa que van dir era que podia ser sèpsia i que havíem d'administrar amoxicil·lina al nen, i que es quedés en observació», explica el metge.

De moment, la investigació continua oberta i els professionals que l'estan duent a terme seran els qui determinin si el doctor Lawson resulta finalment culpable de la mort de Sheldon o no.


Comentaris

envia el comentari