Imatge d'una urna, plena de vots, durant un procés electoral

Els metges catalans demanen que els infectats per Covid-19 no votin presencialment

Sol·liciten a les autoritats polítiques i electorals que les persones en quarantena «puguin votar en un període extraordinari de vot per correu»

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya ha manifestat aquest dijous que les persones que estan en quarantena per estar infectades de coronavirus o per ser contacte estret d'una altra persona infectada, no haurien de sortir de casa el dia de les eleccions del pròxim 14 de febrer per «raons de salut pública». Així mateix, han demanat mesures extraordinàries perquè aquestes persones puguin exercir el seu dret a vot.

En un comunicat que s'ha difós a través de les xarxes socials, els facultatius han expressat la seva posició en relació amb les mesures de prevenció que han de mantenir els ciutadans que participin en les eleccions i amb les mesures de protecció que s'han de realitzar des de l'administració. En aquest sentit, han demanat a les autoritats polítiques i electorals que aquestes persones infectades o contactes estrets «puguin votar en un període extraordinari de vot per correu».

Així mateix, els metges catalans han recomanat a la població que el compliment de les mesures preventives generals vigents «sigui més estret i rigorós durant els dies previs a la jornada electoral» del 14 de febrer, per a continuar rebaixant el risc de contagi del coronavirus.

Divulgació clara dels protocols de seguretat per votar presencialment

Els metges catalans també han demanat a les autoritats que han aprovat el protocol específic de mesures de seguretat i prevenció en els col·legis i meses electorals que divulguin de «manera clara» entre la ciutadania les mesures que s'hauran de prendre en l'acte presencial de votació.

En aquest sentit, també han sol·licitat que es posin els mitjans necessaris i raonables per a protegir a tots els participants en el procés electoral, garantint el compliment i evitant les mesures de difícil aplicació que puguin generar confusió.