YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els metges d'Espanya avisen en plena segona onada d'un altre problema de salut pública

El Col·legi Oficial ha fet una crida a la comunitat internacional

Quatre metges en un quiròfan realitzant una operació
El Col·legi Oficial ha fet una crida a la comunitat internacional | Pixabay

La crisi del coronavirus ha fet que ens oblidem d'altres problemes greus de salut pública. Tots els esforços s'han centrat en la pandèmia i s'han deixat de banda altres qüestions, que també són molt prioritàries.

Per aquesta raó, els metges espanyols han volgut recordar un altre «greu problema de salut pública» que pateix la nostra societat i el planeta sencer, com és el cas del canvi climàtic.

Els metges adverteixen d'un altre gran problema de salut

El Consell General de Col·legis Oficials de Metges d'Espanya (CGCOM) ha emès un text en què ha posat èmfasi en el compromís de la professió mèdica de treballar amb les administracions per adoptar polítiques sobre el clima i conscienciar la població.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra el Canvi Climàtic el passat 24 d'octubre, l'organització ha publicat aquesta declaració, en la qual també fa una crida a la comunitat internacional.

«Els metges, les seves organitzacions professionals i tot el sector de la salut s'han de comprometre en la lluita contra el canvi climàtic i introduir nous valors i una dimensió ètica per afrontar el problema. Sol·licitem a les autoritats acadèmiques que s'estableixin en els programes educatius formació específica en salut mediambiental», recollia el text.

Reivindicació del Col·legi de Metges d'Espanya 

Aquesta reivindicació de Col·legi Oficial de Metges d'Espanya es fa encara més fonamental en un context de pandèmia com l'actual. 

D'una banda, cal recordar el gran impacte en el medi ambient que està tenint el coronavirus. Des dels residus generats per l'ús de mascaretes i altres materials de protecció, fins a la producció de medicaments. «L'activitat mèdica produeix cada dia milions de residus de plàstic i el mateix passa amb la contaminació dels aerosols i medicaments inhalats, compostos d'elements molt tòxics», reconeixia el president de Col·legi de Metges de Girona, Pedro Cabrera.

En segon lloc, cal destacar que aquest missatge és especialment important en un moment en què la població està més conscienciada amb la gravetat de les malalties víriques, com la febre de Nil a Andalusia. «També hi ha estudis que demostren que els pacients crònics, cardíacs i pulmonars tenen pics de mortalitat amb les onades de calor. Per aquest motiu, els col·legis de metges tenim l'obligació de promoure actes per conscienciar d'aquest problema a la ciutadania», ha assegurat  també Pedro Cabrera.


Comentaris

envia el comentari