Gent celebrant que han guanyat la grossa de Nadal

El mètode per a guanyar la Loteria de Nadal, segons l'home que l'ha guanyat set cops

Richard Lustig ens ensenya la seva estratègia per a guanyar la grossa de Nadal

Demà, 22 de desembre, milers de persones estaran atentes al sorteig de la Loteria del Nadal. L'esdeveniment nadalenc per excel·lència on els somnis es poden fer realitat. Hi ha qui fa els seus propis rituals per a atreure la deessa Fortuna, mentre que altra gent ho deixa tot a l'atzar.

No obstant això, potser podem augmentar la possibilitat que el nostre dècim siguin el premiat. Com? Seguint els consells d´un dels homes més afortunats dels nostres temps.

Richard Lustig, està convençut que té la fórmula magistral per a emportar-se el premi. Ell mateix va ser conillet d'índies a l'experiment que va dur a terme per a guanyar la loteria fins a set vegades.

 

El mètode per a guanyar la Loteria de Nadal

Els nens de San Ildefonso seran, com sempre, els encarregats de cantar els números i el premi que molts esperen. Ja sigui a través de la ràdio o de la televisió, el sorteig de la Loteria de Nadal arribarà fins a les llars espanyoles.

Quan s'acosta aquest sorteig tan esperat, sempre sorgeixen dubtes sobre quin número escollir. Normalment ens deixem portar per un pressentiment o una data concreta, i els més crèduls fins i tot acudeixen a vidents perquè els diguin quina és la combinació afortunada.

Fotomuntatge de Richard Lustig i gent celebrant que han guanyat la loteria
Richard Lustig va guanyar set vegades la loteria | La Noticia Digital

No obstant això, Richard Lustig, un home d'Orlando (Estats Units), té el seu propi mètode. Una fórmula que, pel que sembla, és infal·lible i que li ha servit per a guanyar set vegades la loteria.

Per desgràcia, Lustig va morir el 2018, però va deixar el seu llegat plasmat al llibre 'Learn How to Increase Your Chances of Winning the Lottery' ('Apreneu com augmentar les possibilitats de guanyar la loteria). Tot seguit, desgranem punt per punt l'estratègia que aquest home tan afortunat va fer servir per a desafiar l'atzar.

Augmenta les probabilitats

Una de les coses que més ens fa enrere a l'hora de participar al sorteig de la Loteria de Nadal és que és molt poc probable que guanyem. La probabilitat que ens toqui el primer premi és d'1 entre 100.000, el que es tradueix en un 0,001%. I també hi ha molt poca probabilitat que ens toqui el segon o el tercer premi.

Per aquest motiu, un dels primers consells de Lustig és comprar més dècims. Com més opcions, més probabilitats. Adverteix, però, que això implica gastar-se molts diners.

Dues nenes de San Ildefonso cantant un premi
Pensa't bé els números que esculls | Europa Press / Eduardo Parra

Un altre dels consells que Richard va compartir al seu llibre fa referència a l'hora en què triem els dècims. El set vegades guanyador aconsella fugir dels consecutius, dels que siguin de la mateixa desena o que acabin en el mateix número amb què comencen.

Considera que, si bé és cert que hi ha possibilitats de guanyar, la probabilitat és molt baixa. Alhora, desaconsella utilitzar l'eina de selecció automàtica dels programes que escullen números o utilitzar l'ordinador del punt de venda.

Participa als sorteigs menys populars

Està clar que, quan hi ha un premi de milers o milions d'euros, el nombre de participants augmenta. Això provoca una disminució considerable de la probabilitat que siguem els afortunats.

Per això, Richard Lustig recomana participar en sorteigs menys populars. Assenyala que, tot i que el premi sigui de menys diners, la possibilitat que guanyis és més alta.

A més, és partidari de jugar en grup. Al seu llibre explica que això també fa que tinguis més possibilitats de guanyar. L'única pega és que, si guanyes, hauràs de compartir el premi.

Dues persones amb bitllets de loteria
Richard Lustig també aconsella jugar en grup | Europa Press

Si el que vols és jugar en grup, però no haver de dividir el premi, Richard tenia un mètode. Consisteix a triar números per sobre de 31, ja que normalment la gent opta per buscar les xifres del seu aniversari, que van de l'1 al 31.

No sabem si aquest mètode funciona o no, però el que sí que és cert és la loteria sempre toca a algú, i qui sap si demà haurem d'obrir una ampolla de cava.