Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de la Loteria de Nadal

El mètode infal·lible per guanyar un premi de Lotería que et pot servir el dia 22

El Sorteig Extraordinari de Nadal posa en joc més de 2.500 milions d'euros

El Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal posa en joc la setmana vinent més de 2.500 euros en premis. El més desitjat, com sempre, El Gordo de Nadal, amb 400.000 euros per dècim premiat. Milions d'espanyols somien fer-se rics el proper 22 de desembre.

La loteria és un joc d'atzar on la sort juga un paper determinant. Això no vol dir que hi hagi mètodes per atraure aquesta sort, i alguns s'han demostrat útils. Més enllà dels tradicionals rituals i la superstició, hi ha un mètode matemàtic infal·lible.

Exemples com el de Richard Lustig, que va guanyar diversos premis de loteria gràcies a un truc, demostren que funciona. Un dels últims mètodes per guanyar la loteria és tan antic que el va inventar el conegut Voltaire. Et desvetllem el mètode Voltaire per guanyar la loteria, que et pot servir per al dia 22.

El mètode Voltaire per fer-se ric

Voltaire va ser un pensador il·lustrat que va combinar el coneixement matemàtic amb el cultiu de la història i la filosofia. Durant la crisi econòmica del segle XVIII, França va anunciar la compra de loteria a preus molt barats. Voltaire i altres matemàtics van idear un pla que consistia a comprar molta loteria.

Home comptant bitllets
Hi ha trucs infal·libles per fer-se ric amb la loteria | GETTY IMAGES

Entre ells hi havia el matemàtic Marie de la Condamine, que va inventar aquest mètode al costat de Voltaire. El truc consistia que com més compra de loteria a preu baix, més gran era la probabilitat de guanyar una gran quantitat. Podien embutxacar-se 500.000 lliures franceses amb una petita inversió.

Quan l'Estat va adonar-se que totes les butlletes premiades portaven la mateixa firma, van suspendre la loteria. Aleshores, Voltaire ja havia guanyat diversos premis i s'havia fet ric. Gràcies a aquells guanys es va poder dedicar al que més li agradava, pensar i escriure.

És possible fer-ho?

El truc del matemàtic Condamine que va fer ric Voltaire es basava en un simple càlcul de probabilitats. Si compraven tots els bons barats possibles, disparaven les opcions per obtenir el premi gros. Hi havia un petit marge de risc, que entrava al càlcul de probabilitats.

Cada dècim del sorteig de la Loteria de Nadal costa 20 euros. Per tant, si volguessis comprar tots els dècims de loteria a la venda hauries de desemborsar 3.600 milions d'euros. Una xifra fora de l'abast de la gran majoria, que s'hauran de conformar confiant en l'atzar.

Això sí, com més números de loteria compris més opcions tindràs (encara que et costarà un bec). Segons l'estadística, cada espanyol es gastarà una mitjana de 65 euros a loteria de Nadal. És clar que hi ha un altre mètode infal·lible que augmenta les possibilitats de guanyar un gran premi.

Una alternativa

Una manera de fer servir el mètode Voltaire sense haver de deixar-te tots els teus estalvis és jugar en grup. És un mètode cada cop més utilitzat en altres sorteigs com el de l'Euromilió. Es tracta de fer un grup de participants, i que cada membre del grup compri un dècim de loteria amb números diferents.

Foto de dues persones celebrant un premi de la Loteria de Nadal.
Milions d'espanyols somien de destapar el xampany | Europa Press

Així, en un grup de 20 persones comprant un sol dècim multipliques per 20 la possibilitat de guanyar. És clar que després cal repartir els guanys, però si ho calcules bé surt a compte. Gràcies a aquest mètode, alguns grups d'apostants ja s'han endut diversos premis milionaris.

El que no has de fer sota cap concepte és comprar loteria de Nadal a baix preu. No vivim a la França de Voltaire, i ara com ara a Espanya la loteria no està devaluada i tots els dècims valen el mateix. Per tant, si trobes dècims més barats molt probablement es tracti d'una estafa.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp