Muntatge amb una imatge de dos nuvis vestits de casament i unes mans amb bitllets d'euro

El mètode perfecte per saber quants diners cal regalar a una boda: xifra exacta

El regal de casament és un maldecap per a molts convidats

Per a molta més gent del que pensem, rebre una invitació de casament és una gran alegria. Però, en altres casos, es converteix en un compromís. I és que, de vegades, tenim pressupostat una quantitat de despeses en un mes determinat que es pot anar en orris si som convidats a un enllaç nupcial.

Problemes del primer món que es poden solucionar d'arrel no anant al casament posant una excusa creïble perquè la teva economia no quedi gaire malmesa.

Per una qüestió econòmica, quan som convidats a un casament, hem de fer puntes de coixí per poder sufragar-nos aquest esdeveniment. Ja no només són les despeses que hem d'afrontar pel vestit, l'esmòquing o els complements. El cas és que és un tema clau dels casaments quant cal regalar als nuvis.

 

Assistir a un casament és un maldecap per a molts a nivell econòmic

Moltes vegades ens plantegem dir que no a un casament, malgrat l'amistat o el parentiu familiar que ens uneix a les persones contraents. És sabut que quan et conviden a un casament, cal fer un regal per als nuvis que es casen.

Les mans d'una parella posant-se l'anell de compromís al casament
Per a molts convidats, el regal de casament és un gran problema a afrontar | Getty Images

Ara bé, si et sembla un problema haver de pagar un preu fix per assistir a un casament, els anglesos han tingut una idea força curiosa sobre això.

A Anglaterra, segons apunta Mara Mariño, donen als nuvis 50 lliures com a regal. Això sí, fora d'aquesta quantitat, cada assistent al casament ha de fer front al pagament de les begudes que consumeixin al llarg del dia del casament.

Sembla que aquest sistema no té una gran implantació a Espanya perquè el que entenem aquí per casament és un concepte molt llunyà al de l'estranger. En aquest cas, a Espanya, el convit i la festa posterior tenen un pes més gran que, per exemple, al Regne Unit.


Pel que fa als casaments a Espanya, els assistents solen pagar els diners equivalents al cobert i una mica més. En general, aquesta quantia sol anar dels 150 als 200 euros per persona, tot i que la xifra pot variar en funció de les característiques de cada celebració.

El mètode que han implantat a Anglaterra sobre quants diners regalar en un casament

 

La veritat és que a les noces s'està estenent el fet que s'inclogui una targeta amb un número de compte al costat de la invitació. Sens dubte, no és una manera molt decorosa de demanar el teu regal de casament, però moltes parelles han decidit fer-ho d'aquesta manera des de fa temps.

Mans de dona agafant bitllets d'euro
Els diners que s'han de pagar com a convidats d'un casament sempre és tema de debat | Getty Images

El cas és que el més coherent és que els nuvis tinguin uns estalvis bàsics per fer front a aquesta mena d'enllaços. Sobretot, perquè no saben quants diners els regalaran els seus convidats i és molt difícil de calcular. Alhora, els nuvis han de calcular bé el cost del casament i que no hi hagi ensurts d'última hora.

Si no vols endur-te cap disgust, contracta algú professional per organitzar el teu casament

El millor és organitzar-se, pensant en un marge d'aquesta quantitat total que serveixi per sufragar el casament i que finalment no acabi perdent diners després d'organitzar-lo. Alhora, és clau fer un casament segons les opcions de cada parella i fixar bé les prioritats de la parella.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Perquè no et sobrepassi un enllaç així, és molt recomanable recórrer a un o una 'Wedding Planner' que t'ajudarà més del que et penses. No dubtis que segur que t'evitarà diversos disgustos quan arribi el dia més especial de la teva vida.

Estem parlant d'un o una professional que ho tindrà tot lligat perquè tot vagi perfectament. Posarà el seu afany perquè no hagis de lamentar cap oblit o circumstància que se t'escapi de les mans, ja que ella és la persona encarregada de tot plegat.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!