ARA MATEIX

✈️ Tres diputats catalans, retinguts dins d'un avió pel govern del Marroc

Milers de dones es manifesten en contra de la violència masclista a Barcelona

El col·lectiu Novembre Feminista advoca per l'autoorganització i demana als homes que no callin davant situacions d'aquest tipus
L'Ajuntament de Barcelona xifra en número de seguiment en unes 10.000 persones | Cedida

Unes 10.000 persones, segons l'Ajuntament de Barcelona, s'han manifestat al passeig de Gràcia des de dos quarts de set de la tarda d'aquest dilluns en contra de les violències masclistes, en el marc del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. La manifestació estava formada majoritàriament per dones, tot i que també hi havia homes, i responia a la crida del col·lectiu Novembre Feminista.

 

Una representant del grup, Montserrat Cervera, ha explicat que aquest any es posa el focus en «l'autoorganització feminista» davant la violència contra les dones. A més ha demanat recursos per lluitar contra aquesta xacra social i ha reclamat als homes «que no callin» davant de situacions d'aquesta mena.

 

Les manifestants s'han adreçat en contra de Vox

La manifestació ha començat el recorregut a Jardinets de Gràcia i ha baixat fins a plaça Catalunya. Un cop allà hi ha hagut actuacions i la lectura d'un manifest. L'acció s'ha desenvolupat enmig d'un ambient reivindicatiu i festiu i, per exemple, les manifestants han adreçat missatges directament a Vox recordant-los els assassinats masclistes. Cal recordar que la formació d'ultradreta té entre les seves polítiques el rebuig de l'etiqueta de violència de gènere.

 

  

Les manifestants, entre les quals hi havia persones de totes les edats, diverses generacions de dones d'una mateixa família, dones en grups o soles, també han fet càntics com 'Els drets de les dones no es violenten' o 'Fora els rosaris dels nostres ovaris'. També portaven pancartes amb lemes com 'Con o sin ropa mi cuerpo no se toca'.

 

 

També et pot interessar...