La millor compra que es pot fer després del confinament

La crisi de la pandèmia del coronavirus provocarà conseqüències en tots els àmbits

La crisi  de la pandèmia del coronavirus  provocarà conseqüències en tots els àmbits i un d'aquests és la mobilitat. Les grans ciutats, que en els darrers anys sempre han viscut amb uns alts nivells de contaminació, han vist com el confinament  ha generat uns espais més oberts i purs, lliures d'emissions. Aquesta situació farà plantejar moltes coses a les institucions amb relació a quin futur  volen per als grans nuclis urbans. Es continuarà amb el mateix escenari de transport privat  o es fomentarà el transport públic? I en el cas que es donin facilitats al transport públic, quin paper tindrà l'impacte de la Covid-19?

Les mesures de seguretat, com el distanciament social, i les d'higiene fan pensar que la població es decantarà per prioritzar el transport individual i aquí la bicicleta  té un paper molt important. Precisament, la seva venda  està creixent de forma significativa en ciutats com Nova York, Berlín o Milà. La capital d'Alemanya està portant a terme un redisseny  temporal d'alguns carrers i avingudes per augmentar el trànsit  de bicicletes mentre que la ciutat italiana ha aplicat un ambiciós pla de carrils bici.

El temor és que després del confinament es torni a la situació anterior amb uns índexs de contaminació  alts. En aquest sentit, Milà ha anunciat que transformarà 35 quilòmetres dels seus carrers en els pròxims mesos. Les mesures tenen com a objectiu reduir les emissions  dels vehicles, la contaminació acústica i potenciar les ciutats com a espais verds i ecològics. 

 

El paper de la bicicleta a Espanya

Tot i la voluntat de moltes institucions  a fomentar l'ús de la bicicleta  a les ciutats, amb carrils bici o mesures per facilitar la seva circulació, la seva situació a Espanya no acaba d'arrencar. La pandèmia  del coronavirus  pot ajudar que s'implanti definitivament al país?

Davant la situació actual generada per la Covid-19, Conbici, entitat que promou l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport, ha sol·licitat el disseny  i implementació  de carrils bici  que puguin donar resposta a les necessitats sobrevingudes derivades de l'actual crisi sanitària que, segons l'organització, «ha modificat la percepció sobre la mobilitat, sense oblidar que encara segueixen pendents els compromisos per abordar els canvis que ens condueixin a la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic».

Conbici demana tot un reguitzell de mesures que permetin habilitar ràpidament les condicions adequades que fomentin els desplaçaments en bicicleta perquè el transport públic ha d'aplicar les mesures de seguretat de distanciament  social i higiene fins a nova ordre.

Per tot plegat, la bicicleta es presenta com una bona alternativa  per desplaçar-se per la ciutat i evitar l'ús del transport privat o públic davant la greu situació sanitària que estem vivint. Un mitjà de transport que necessita voluntat política perquè s'apliquin mesures que facilitin, de veritat, el seu ús als carrers de la ciutat. Caldrà veure si un cop acabat el confinament la ciutadania es decideix per utilitzar-la aquí a Espanya.